Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ipv6 doesnt work through bridged tun device.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dE_logics
Advocate
Advocate


Joined: 02 Jan 2009
Posts: 2253
Location: $TERM

PostPosted: Wed Feb 05, 2014 6:30 am    Post subject: ipv6 doesnt work through bridged tun device. Reply with quote

I got a Fedora VM running on Gentoo host; the vm connects to a tun device and uses IPv6. It all works well until I bridge the tun device with the physical interface to get the VM Internet access.

Once that happens, I cant access the VM via ipv6; but it works for ipv4 and there's Internet access too.

The physical interface does not have ipv6 address and the Internet works on ipv4.

Following commands were used --

modprobe tun
/etc/init.d/NetworkManager stop
brctl addbr br
ip tuntap add mode tap veth
ifconfig eth1 0.0.0.0
brctl addif br veth eth1
ifconfig veth up
ifconfig eth1 up
ifconfig br up
dhcpcd br
echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf
ifconfig veth add fc00::1001/124

The VM has address fc00::1002/124
_________________
My blog
Back to top
View user's profile Send private message
AngelKnight
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 14 Jan 2003
Posts: 126

PostPosted: Thu Feb 06, 2014 8:45 am    Post subject: Reply with quote

On the host, assign the ipv6 addresses to the bridge (br) not the members (veth eth1). ipv4 works because dhcpcd assigned an ipv4 addresss to the bridge.
Back to top
View user's profile Send private message
dE_logics
Advocate
Advocate


Joined: 02 Jan 2009
Posts: 2253
Location: $TERM

PostPosted: Fri Feb 07, 2014 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

AngelKnight wrote:
On the host, assign the ipv6 addresses to the bridge (br) not the members (veth eth1). ipv4 works because dhcpcd assigned an ipv4 addresss to the bridge.


Yeah, I realized that. But it still doesn't work.

I'll experiment more and update.
_________________
My blog
Back to top
View user's profile Send private message
dE_logics
Advocate
Advocate


Joined: 02 Jan 2009
Posts: 2253
Location: $TERM

PostPosted: Sat Feb 08, 2014 3:53 am    Post subject: Reply with quote

Ok, now it's working.
_________________
My blog
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum