Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
intel 7260 wireless fails [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
albright
Advocate
Advocate


Joined: 16 Nov 2003
Posts: 2540
Location: Near Toronto

PostPosted: Mon Dec 30, 2013 5:28 am    Post subject: intel 7260 wireless fails [SOLVED] Reply with quote

when it comes time to load the iwlwifi module for the intel
7260 wireless card in my new laptop, I get this error in
/var/log/messages:

Quote:

c 30 00:22:42 olwe kernel: Intel(R) Wireless WiFi driver for Linux, in-tree:
Dec 30 00:22:42 olwe kernel: Copyright(c) 2003-2013 Intel Corporation
Dec 30 00:22:42 olwe kernel: iwlwifi 0000:03:00.0: pci_enable_msi failed(0Xffffffff)
Dec 30 00:22:42 olwe kernel: iwlwifi 0000:03:00.0: loaded firmware version 22.0.7.0 op_mode iwlmvm
Dec 30 00:22:42 olwe kernel: iwlwifi 0000:03:00.0: Detected Intel(R) Wireless N 7260, REV=0x144
Dec 30 00:22:42 olwe kernel: iwlwifi 0000:03:00.0: L1 Enabled; Disabling L0S
Dec 30 00:22:42 olwe kernel: iwlwifi 0000:03:00.0: L1 Enabled; Disabling L0S
Dec 30 00:22:47 olwe kernel: iwlwifi 0000:03:00.0: Failed to load firmware chunk!
Dec 30 00:22:47 olwe kernel: iwlwifi 0000:03:00.0: Could not load the [0] uCode section
Dec 30 00:22:47 olwe kernel: iwlwifi 0000:03:00.0: Failed to start INIT ucode: -110
Dec 30 00:22:47 olwe kernel: iwlwifi 0000:03:00.0: Failed to run INIT ucode: -110


This card works fine in mint linux booted from usb :cry: (same modules, same firmware)

as usual, any help appreciated
_________________
.... there is nothing - absolutely nothing - half so much worth
doing as simply messing about with Linux ...
(apologies to Kenneth Graeme)


Last edited by albright on Mon Dec 30, 2013 8:30 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Kompi
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Oct 2002
Posts: 252
Location: Germany

PostPosted: Mon Dec 30, 2013 9:31 am    Post subject: Reply with quote

just a wild guess: This thread suggests there are different firmware versions in linux-firmware and the iwl*-ucode packages. Maybe try to swap those two as one may be incompatible with your kernel version?
Back to top
View user's profile Send private message
albright
Advocate
Advocate


Joined: 16 Nov 2003
Posts: 2540
Location: Near Toronto

PostPosted: Mon Dec 30, 2013 8:30 pm    Post subject: Reply with quote

it turns out that config_pci_msi is mandatory for the
7260 card; once I set it there was no trouble
setting up wireless

(and I saw the pci_msi "warning" and ignored it ... :oops: )
_________________
.... there is nothing - absolutely nothing - half so much worth
doing as simply messing about with Linux ...
(apologies to Kenneth Graeme)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum