Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
revdep-rebuild: "Unable to proceed with automatic.."
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tant0c1b0
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2013
Posts: 59

PostPosted: Sat Dec 28, 2013 5:32 pm    Post subject: revdep-rebuild: "Unable to proceed with automatic..&quo Reply with quote

Code:
gigi@laptop ~ $ sudo revdep-rebuild
Password:
 * Configuring search environment for revdep-rebuild

 * Checking reverse dependencies
 * Packages containing binaries and libraries broken by a package update
 * will be emerged.

 * Collecting system binaries and libraries
 * Generated new 1_files.rr
 * Collecting complete LD_LIBRARY_PATH
 * Generated new 2_ldpath.rr
 * Checking dynamic linking consistency
[ 88% ]  *   broken /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxEhciR3.so (requires VBoxRT.so
VBoxVMM.so)
 *   broken /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxPciRawDrv.so (requires VBoxRT.so
VBoxVMM.so)
 *   broken /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxPciRawR3.so (requires VBoxRT.so
VBoxVMM.so)
 *   broken /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxPuelMain.so (requires VBoxRT.so
VBoxVMM.so)
 *   broken /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxUsbCardReaderR3.so (requires VBoxRT.so
VBoxVMM.so)
 *   broken /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxUsbWebcamR3.so (requires VBoxRT.so)
 *   broken /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxVRDP.so (requires VBoxRT.so)
[ 100% ]                 
 * Generated new 3_broken.rr
 * Assigning files to packages
 *  !!! /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxEhciR3.so not owned by any package is broken !!!
 *   /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxEhciR3.so -> (none)
 *  !!! /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxPciRawDrv.so not owned by any package is broken !!!
 *   /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxPciRawDrv.so -> (none)
 *  !!! /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxPciRawR3.so not owned by any package is broken !!!
 *   /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxPciRawR3.so -> (none)
 *  !!! /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxPuelMain.so not owned by any package is broken !!!
 *   /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxPuelMain.so -> (none)
 *  !!! /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxUsbCardReaderR3.so not owned by any package is broken !!!
 *   /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxUsbCardReaderR3.so -> (none)
 *  !!! /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxUsbWebcamR3.so not owned by any package is broken !!!
 *   /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxUsbWebcamR3.so -> (none)
 *  !!! /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxVRDP.so not owned by any package is broken !!!
 *   /usr/lib64/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.x86/VBoxVRDP.so -> (none)
 * Generated new 4_raw.rr and 4_owners.rr
 * Found some broken files, but none of them were associated with known packages
 * Unable to proceed with automatic repairs.
 * The broken files are listed in 4_owners.rr

How can I solve? I also tried it with the "-i" parameter. Thanks in advance!


Last edited by tant0c1b0 on Thu Jan 02, 2014 12:19 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Advocate
Advocate


Joined: 29 May 2005
Posts: 4560
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Sat Dec 28, 2013 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
* Found some broken files, but none of them were associated with known packages
Orphans, rm them.
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
lexflex
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Mar 2006
Posts: 168
Location: the Netherlands

PostPosted: Sat Dec 28, 2013 6:48 pm    Post subject: Re: revdep-rebuild: "Unable to proceed with automatic r Reply with quote

Hi,

You can try to first clean the revdep-dir:

Code:
rm /var/cache/revdep-rebuild/*


and then re-run revdep-rebuild.

Alex.
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Watchman
Watchman


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 8592

PostPosted: Sat Dec 28, 2013 7:10 pm    Post subject: Re: revdep-rebuild: "Unable to proceed with automatic r Reply with quote

lexflex wrote:
You can try to first clean the revdep-dir:
Code:
rm /var/cache/revdep-rebuild/*


and then re-run revdep-rebuild.
For this purpose, revdep-rebuild provides -i which has the same effect, but is handled internally so that you do not need to know the directory it uses.
Back to top
View user's profile Send private message
lexflex
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Mar 2006
Posts: 168
Location: the Netherlands

PostPosted: Sat Dec 28, 2013 7:48 pm    Post subject: Re: revdep-rebuild: "Unable to proceed with automatic r Reply with quote

Hu wrote:
For this purpose, revdep-rebuild provides -i which has the same effect, but is handled internally so that you do not need to know the directory it uses.


Ok, thanks, that sounds like a better way to do it :-)
Back to top
View user's profile Send private message
tant0c1b0
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2013
Posts: 59

PostPosted: Sun Dec 29, 2013 1:09 am    Post subject: Reply with quote

Jaglover wrote:
Quote:
* Found some broken files, but none of them were associated with known packages
Orphans, rm them.

Yep, it worked ;) Thank you very much
Back to top
View user's profile Send private message
tant0c1b0
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2013
Posts: 59

PostPosted: Thu Jan 02, 2014 12:19 am    Post subject: Reply with quote

Ops: those lib removals lead to Virtualbox extensions pack installation corruption. I had to reinstall the pack for Virtualbox to get my machine working. But now I am again to the starting point: can we consider this a bug? If so, I could submit this somewhere..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum