Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
My system is broke, can't emerge anything
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
billydv
l33t
l33t


Joined: 22 Dec 2006
Posts: 911
Location: Mount Vernon, NY

PostPosted: Mon Feb 06, 2012 4:13 am    Post subject: My system is broke, can't emerge anything Reply with quote

Linux1 ~ # emerge portage
Calculating dependencies... done!

>>> Verifying ebuild manifests

>>> Emerging (1 of 1) sys-apps/portage-2.2.0_alpha85
* portage-2.2.0_alpha84.tar.bz2 RMD160 SHA1 SHA256 size ;-) ... [ ok ]
* portage-2.2.0_alpha85.patch.bz2 RMD160 SHA1 SHA256 size ;-) ... [ ok ]
* The ebuild phase 'unpack' has been killed by signal 11.
* The ebuild phase 'die_hooks' has been killed by signal 11.

>>> Failed to emerge sys-apps/portage-2.2.0_alpha85, Log file:

>>> '/var/tmp/portage/sys-apps/portage-2.2.0_alpha85/temp/build.log'
*
* The following package has failed to build or install:
*
* (sys-apps/portage-2.2.0_alpha85::gentoo, ebuild scheduled for merge), Log file:
* '/var/tmp/portage/sys-apps/portage-2.2.0_alpha85/temp/build.log'
*
Linux1 ~ #


I have no idea what's going on
_________________
Billy DeVincentis
Back to top
View user's profile Send private message
ToeiRei
Veteran
Veteran


Joined: 03 Jan 2005
Posts: 1170
Location: Austria

PostPosted: Mon Feb 06, 2012 8:49 am    Post subject: Reply with quote

could be a broken library - or tar... just guessing from what I see as you didn't provide any logs
_________________
Please stand by - The mailer daemon is busy burning your messages in hell...
Back to top
View user's profile Send private message
Desrick
n00b
n00b


Joined: 30 Nov 2011
Posts: 1

PostPosted: Mon Feb 06, 2012 12:52 pm    Post subject: Reply with quote

I had the same problem. I fixed it by masking =sys-devel/binutils-2.22.52.0.1 and switching my binutils to 2.22-r1. I the ran FEATURES="-sandox" emerge -1 =sys-apps/sandbox-2.5
Back to top
View user's profile Send private message
billydv
l33t
l33t


Joined: 22 Dec 2006
Posts: 911
Location: Mount Vernon, NY

PostPosted: Mon Feb 06, 2012 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

Sure was the binutils problem
1 mask new binutils that was accidentally keyworded
2 manually copy into place files from 2.22-r1 binutils
3 reboot
4 FEATURES="-sandbox" emerge -1 =sys-apps/sandbox-2.5
5 source /etc/profile && env-update
6 emerge binutils
7 source /etc/profile && env-update
8 emerge --emptytree @system

Thanks for the help
_________________
Billy DeVincentis
Back to top
View user's profile Send private message
vfikov
n00b
n00b


Joined: 11 Jan 2014
Posts: 4
Location: Sofia, Bulgaria

PostPosted: Sat Jan 11, 2014 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

billydv wrote:
Sure was the binutils problem
1 mask new binutils that was accidentally keyworded
2 manually copy into place files from 2.22-r1 binutils
3 reboot
4 FEATURES="-sandbox" emerge -1 =sys-apps/sandbox-2.5
5 source /etc/profile && env-update
6 emerge binutils
7 source /etc/profile && env-update
8 emerge --emptytree @system

Thanks for the help


Hi,
could you give more info on step 2, because i have the exact same issue and I've now masked the newer binutils, tried rebooting, but i always get the same error on anything i try to emerge:

Code:

>>> Emerging (1 of 1) sys-apps/portage-2.2.8
 * portage-2.2.8.tar.bz2 SHA256 SHA512 WHIRLPOOL size ;-) ...                                                                                                                             [ ok ]
 * Both python2 and python3 USE flags are enabled, but only one
 * can be in the shebangs. Using python3.
 * The ebuild phase 'unpack' has been killed by signal 11.
 * The ebuild phase 'die_hooks' has been killed by signal 11.


Thanks in advance!
Back to top
View user's profile Send private message
dol-sen
Developer
Developer


Joined: 30 Jun 2002
Posts: 2803
Location: Richmond, BC, Canada

PostPosted: Sat Jan 11, 2014 3:25 pm    Post subject: Reply with quote

First, It won't be the same problem you are experiencing.

Second, please post your "emerge --info portage"
_________________
Brian
Porthole, the Portage GUI frontend irc@freenode: #gentoo-guis, #porthole, Blog
layman, gentoolkit, CoreBuilder, esearch...
Back to top
View user's profile Send private message
vfikov
n00b
n00b


Joined: 11 Jan 2014
Posts: 4
Location: Sofia, Bulgaria

PostPosted: Sun Jan 12, 2014 9:18 am    Post subject: ... Reply with quote

Hi dol-sen!

Thanks for reply, but I already solved my issue...
I just needed to add FEATURES="-usersandbox" and now everything work fine!

BR,
Fikov
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Moderator
Moderator


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 11302

PostPosted: Sun Jan 12, 2014 6:25 pm    Post subject: Re: ... Reply with quote

vfikov wrote:
Hi dol-sen!

Thanks for reply, but I already solved my issue...
I just needed to add FEATURES="-usersandbox" and now everything work fine!

BR,
Fikov
That is a nasty workaround, not a fix. You might need to do this if your sandbox is broken, but you should fix the underlying problem and reactivate sandbox.
Back to top
View user's profile Send private message
vfikov
n00b
n00b


Joined: 11 Jan 2014
Posts: 4
Location: Sofia, Bulgaria

PostPosted: Mon Jan 13, 2014 12:29 pm    Post subject: well... Reply with quote

Yeah I know and already did what you have suggested... But since i dont use sandbox I think it will be ok...
Back to top
View user's profile Send private message
billydv
l33t
l33t


Joined: 22 Dec 2006
Posts: 911
Location: Mount Vernon, NY

PostPosted: Tue Jan 14, 2014 12:48 am    Post subject: Reply with quote

vfikov, i really don't think that is a proper solution.
gentoo can be a bit difficult when something breaks but it can usually be fixed with some patience
try these steps

1-get rid of the features line that disables sandbox and then do emerge --emptytree @system
2- reboot and run once again emerge --emptytree @system
3- reboot and run emerge --emptytree @world

hopefully whatever is broken will then be fixed
_________________
Billy DeVincentis
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum