Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Problem with Grub
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ChinaUA
n00b
n00b


Joined: 30 Oct 2013
Posts: 7

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 12:57 pm    Post subject: [SOLVED] Problem with Grub Reply with quote

Hi,

after I run the command
Code:
grub-install --no-floppy /dev/xvda

I become an error:
Code:
expr: non-integer argument
expr: non-integer argument
The file /boot/grub/stage1 not read correctly.

This is my fstab:
Code:
/dev/xvda1              /boot           ext2            defaults,noatime        0 2
/dev/xvda3              /               ext4            noatime         0 1
/dev/xvda2              none            swap            sw              0 0
/dev/cdrom              /mnt/cdrom      auto            noauto,ro       0 0

My fdisk:
Code:
    Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/xvda1   *        2048      206847      102400   83  Linux
/dev/xvda2          206848     8595455     4194304   82  Linux swap / Solaris
/dev/xvda3         8595456   209725439   100564992   83  Linux

And my grub.conf:
Code:
default 0
timeout 30
#splashimage=(hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz

title Gentoo Linux 3.10.7-r1
root (hd0,0)
kernel /boot/kernel-genkernel-x86_64-3.10.7-gentoo-r1  real_root=/dev/xvda3
initrd /boot/initramfs-genkernel-x86_64-3.10.7-gentoo-r1

# vim:ft=conf:


What can be a problem?


Last edited by ChinaUA on Thu Nov 07, 2013 3:09 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ChinaUA
n00b
n00b


Joined: 30 Oct 2013
Posts: 7

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

And when I do

Code:
grub> root (hd0,0)

I have:
Code:
Error 21: Selected disk does not exist

Also
Code:
grub> root (hd0,
) and than TAB:

Error 21: Selected disk does not exist
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6755
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
grub
find /boot/grub/stage1
???
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
ChinaUA
n00b
n00b


Joined: 30 Oct 2013
Posts: 7

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 6:29 pm    Post subject: Reply with quote

Thnx for your answer. I will try it on Friday, till Friday have not access to the computer. I googled a little bit, and I guess this problem can be because of XEN... so grub don't see a virtual disks xvda.
Back to top
View user's profile Send private message
hydrapolic
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Feb 2008
Posts: 115

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

Seems like it's a Xen domU - you don't need any bootloader for that.
Back to top
View user's profile Send private message
ChinaUA
n00b
n00b


Joined: 30 Oct 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu Nov 07, 2013 12:04 pm    Post subject: Reply with quote

hydrapolic wrote:
Seems like it's a Xen domU - you don't need any bootloader for that.


So I should just restart my computer and to boot it from the hard disk?
I tried it, but I just have a
Code:
boot
line at the screen and nothing is happens...[/code]
Back to top
View user's profile Send private message
hydrapolic
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Feb 2008
Posts: 115

PostPosted: Thu Nov 07, 2013 2:41 pm    Post subject: Reply with quote

Do you have a physical machine acting as a dom0 and this machine as a domU? Is that a paravirtualized domU? Please give more information about your installation, machine type, and so on.
Back to top
View user's profile Send private message
ChinaUA
n00b
n00b


Joined: 30 Oct 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu Nov 07, 2013 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you all for your help. it is already solved. the problem was, that grub don't support a xvda virtual disks of Xen. So I found a patch, that just add a xvda strings to the grub-install.in. After that grub-install started without errors
Back to top
View user's profile Send private message
hydrapolic
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Feb 2008
Posts: 115

PostPosted: Fri Nov 08, 2013 7:15 am    Post subject: Reply with quote

Glad you made it, however I still don't get the point of using grub for a XenU - maybe just for cases where you use full virtualization. Check out paravirtualization:

http://wiki.xen.org/wiki/Paravirtualization_%28PV%29
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum