Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
XEN VM won't start. Error: Device 0 (vif)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
boospy
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 218
Location: Austria

PostPosted: Mon Sep 09, 2013 11:34 am    Post subject: XEN VM won't start. Error: Device 0 (vif) Reply with quote

Hello,

This day i reboot an xenguest, and this vm did not start anymore. The outeput of the CMD is:
Code:
Error: Device 0 (vif) could not be connected. Hotplug scripts not working.

When i load this modul: xen-gntdev i get this message:
Code:
Error: Device 51712 (vbd) could not be connected. Hotplug scripts not working.

For Hypervisor and the guest there run a Gentoo with xenversion 4.2.0-r3. 3.8.6-hardened Here are the configfile of the vm:
Quote:
# general
name = "gleivs01-xstyriondns02";
memory = 1024;

# booting
kernel = "/vserver/kernel/xen-3.8.6";

# virtual harddisk
disk = [ "phy:/dev/mapper/vg-xdns2--ng,xvda,w" ];
root = "/dev/xvda ro";

# virtual network
#vif = [ "bridge=xenbr0" ];
#dhcp = "dhcp"
#hostname = "gleivs01-xstyriondns02"

vcpus = 2

#extra = "TERM=xterm xencons=tty console=tty1"


The bridges are there and working fine. An other guest uses the same bridge. I also can't start the vm with the other bridge (xenbr1), and i can't start without network. Same errormessage.
Xendlog says:
Code:
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (XendDomainInfo:1882) XendDomainInfo.handleShutdownWatch
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:139) Waiting for devices tap2.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:139) Waiting for devices vif.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:139) Waiting for devices vkbd.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:139) Waiting for devices ioports.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:139) Waiting for devices tap.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:139) Waiting for devices vif2.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:139) Waiting for devices console.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:144) Waiting for 0.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:139) Waiting for devices vscsi.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:139) Waiting for devices vbd.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:144) Waiting for 51712.
[2013-09-09 11:59:52 3035] DEBUG (DevController:628) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vbd/19/51712/hotplug-status.
[2013-09-09 12:01:32 3035] DEBUG (XendDomainInfo:3077) XendDomainInfo.destroy: domid=19
[2013-09-09 12:01:33 3035] DEBUG (XendDomainInfo:2402) Destroying device model
[2013-09-09 12:01:33 3035] DEBUG (XendDomainInfo:2409) Releasing devices
[2013-09-09 12:01:33 3035] DEBUG (XendDomainInfo:2415) Removing console/0
[2013-09-09 12:01:33 3035] DEBUG (XendDomainInfo:1276) XendDomainInfo.destroyDevice: deviceClass = console, device = console/0
[2013-09-09 12:01:33 3035] DEBUG (XendDomainInfo:2415) Removing vbd/51712
[2013-09-09 12:01:33 3035] DEBUG (XendDomainInfo:1276) XendDomainInfo.destroyDevice: deviceClass = vbd, device = vbd/51712
[2013-09-09 12:01:33 3035] DEBUG (XendDomainInfo:2407) No device model
[2013-09-09 12:01:33 3035] DEBUG (XendDomainInfo:2409) Releasing devices
[2013-09-09 12:01:33 3035] DEBUG (XendDomainInfo:2415) Removing vbd/51712
[2013-09-09 12:01:33 3035] DEBUG (XendDomainInfo:1276) XendDomainInfo.destroyDevice: deviceClass = vbd, device = vbd/51712

My knowledge over xen is not the best, so i don't know what the problem should be.

Thank for help and
Regrads
boospy

I've postet the same here: http://www.xenproject.org/help/questions-and-answers/vm-won-t-start-error-device-0-vif.html
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum