Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Xlib: extension "NV-GLX" missing - Radeon card
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
impact0r
n00b
n00b


Joined: 24 Feb 2012
Posts: 63

PostPosted: Mon Aug 19, 2013 9:13 am    Post subject: Xlib: extension "NV-GLX" missing - Radeon card Reply with quote

I moved my system from an Nvidia-based laptop to ATI radeon based laptop. I removed nvidia drivers and installed catalyst legacy for hd234k (because my card doesn't work with newest catalysts).

I thought everything works fine, but I run into problem with wine complaining it cannot render directly Opengl.

Code:
fixme:dwmapi:DwmIsCompositionEnabled 0x1c0ced1
fixme:dwmapi:DwmEnableComposition (0) stub
Xlib:  extension "NV-GLX" missing on display ":0.0".
err:winediag:X11DRV_WineGL_InitOpenglInfo Direct rendering is disabled, most likely your 32-bit OpenGL drivers haven't been installed correctly
(using GL renderer "ATI Mobility Radeon HD 3650", version "2.1 (3.3.11672 Compatibility Profile Context FireGL)").


And here is glxinfo output:
Code:
$ LIBGL_DEBUG=verbose glxinfo > /dev/null
Xlib:  extension "NV-GLX" missing on display ":0.0".
Segmentation fault (core dumped)


Isn't NV-GLX an Nvidia thing and should not be called for on an ATI based system?

Here is xorg.conf
Code:
Section "ServerLayout"
   Identifier     "aticonfig Layout"
   Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
   Option       "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
   Option       "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
   Option       "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
   Driver      "fglrx"
   BusID       "PCI:1:0:0"
#   Option      "OpenGLOverlay" "0"             
#    Option      "XAANoOffscreenPixmaps" "false"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
   Device     "aticonfig-Device[0]-0"
   Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-0"
   DefaultDepth     24
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection
Section "DRI"
        Mode 0666
EndSection


Here is Xorg.0.log
http://pastebin.com/2LgkaHUf

I can run glxgears and the gears turn, and I get FPS count, but it shows the same error in terminal.

Does anyone know what's going on?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum