Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
How to make a bridge on wireless about kvm?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Crazy_Jerry
n00b
n00b


Joined: 08 May 2012
Posts: 44

PostPosted: Sun Aug 18, 2013 9:15 am    Post subject: How to make a bridge on wireless about kvm? Reply with quote

I used kvm on my laptop. And I installed virtual system . I wanna let my virtual system network on the bridge . now i only can use eth0 to br0 bridge but wireless cannot .
How to let bridge on wireless ?
_________________
God be with us !
Back to top
View user's profile Send private message
Crazy_Jerry
n00b
n00b


Joined: 08 May 2012
Posts: 44

PostPosted: Sun Aug 18, 2013 9:32 am    Post subject: Re: How to make a bridge on wireless about kvm? Reply with quote

Crazy_Jerry wrote:
I used kvm on my laptop. And I installed virtual system . I wanna let my virtual system network on the bridge . now i only can use eth0 to br0 bridge but wireless cannot .
How to let bridge on wireless ?


When I star br0.show me the error message

can't add wlan0 to bridge br0: Operation not supported

ERROR: cannot start hostapd as net.br0 could not start
_________________
God be with us !
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Moderator
Moderator


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 13512

PostPosted: Sun Aug 18, 2013 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

Since you already removed this from the unanswered posts list, I will respond, although this may not be particularly helpful. Some wireless cards do not support bridge mode. If you provide us with information about the specific wireless card you are using, we can help you check whether yours has this problem.
Back to top
View user's profile Send private message
Crazy_Jerry
n00b
n00b


Joined: 08 May 2012
Posts: 44

PostPosted: Mon Aug 19, 2013 12:53 am    Post subject: Reply with quote

Hu wrote:
Since you already removed this from the unanswered posts list, I will respond, although this may not be particularly helpful. Some wireless cards do not support bridge mode. If you provide us with information about the specific wireless card you are using, we can help you check whether yours has this problem.



Thx for raply.

My catd is
Code:
03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)


This is my net file:

Code:
bridge_br0="wlan0 tap0"
brctl_br0=( "setfd 0" "sethello 0" "stp off" )
rc_need_br0="net.wlan0 net.tap0 "
config_br0=("dhcp")
config_wlan0=("null")

config_tap0=("null")
tuntap_tap0="tap"
tunctl_tap0="-u cj"
mac_tap0="52:54:00:12:12:01"


Other message :
Code:
[cj@localhost 08:56 ~ ]$ sudo rc-service net.br0 start
 * Bringing up interface wlan0
 *   Starting wpa_supplicant on wlan0 ...                                                                                                        [ ok ]
 *   Starting wpa_cli on wlan0 ...                                                                                                               [ ok ]
 *   Backgrounding ... ...
 * WARNING: net.wlan0 has started, but is inactive
 * WARNING: net.br0 is scheduled to start when net.wlan0 has started

_________________
God be with us !
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum