Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] x86_64 yet another ifplugd vs netplugd 'issue'
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
CleanTestr
n00b
n00b


Joined: 15 Jan 2013
Posts: 47
Location: somewhere in Rural Nebraska, USA

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 4:55 pm    Post subject: [SOLVED] x86_64 yet another ifplugd vs netplugd 'issue' Reply with quote

What I wanted, on the laptop, was the ability to have netplug delay the provisioning of eth0
until a cable was plugged in, then use dhcp to acquire information, and to process wlan0 the same
way.

At boot I see:
Code:
Aug 10 02:47:04 cleantestee /etc/init.d/net.eth0[4312]: ERROR: interface eth0 does not exist
Aug 10 02:47:04 cleantestee /etc/init.d/net.eth0[4313]: Ensure that you have loaded the correct kernel module for your hardware
Aug 10 02:47:04 cleantestee /etc/init.d/net.eth0[4228]: ERROR: net.eth0 failed to start
Aug 10 02:47:04 cleantestee /etc/init.d/net.wlan0[4400]: ERROR: interface wlan0 does not exist
Aug 10 02:47:04 cleantestee /etc/init.d/net.wlan0[4401]: Ensure that you have loaded the correct kernel module for your hardware
Aug 10 02:47:04 cleantestee /etc/init.d/net.wlan0[4315]: ERROR: net.wlan0 failed to start
Aug 10 02:47:04 cleantestee /etc/init.d/netmount[4403]: ERROR: cannot start netmount as net.eth0 would not start


/etc/conf.d/net has:
Code:
modules_eth0="netplugd"
modules_wlan0="netplugd"
config_eth0="dhcp"
config_wlan0="dhcp"


/etc/init.d/net has:
net.eth0 -> net.lo
net.wlan0 -> net.lo

I don't doubt that I'm being an Utter Dunce in Some Regard, here :)
_________________
Stan: A signal? Why didn't you wake me?
790: It was a distress signal. They only lead to trouble, so I always ignore them. --Lexx


Last edited by CleanTestr on Sat Aug 10, 2013 8:13 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 7550
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

run ifconfig -a to verify that udev has not changed your interface names nor bad luck removed their drivers.
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
CleanTestr
n00b
n00b


Joined: 15 Jan 2013
Posts: 47
Location: somewhere in Rural Nebraska, USA

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

Having gone through a *Vast* amount of 'related material' on Yahoo...

I no longer 'qualify' for Utter Dunce status :lol: ...

This is Solved.

Posting the solution would merely re-duplicate Much Other *effort* Elsewhere :lol:
_________________
Stan: A signal? Why didn't you wake me?
790: It was a distress signal. They only lead to trouble, so I always ignore them. --Lexx
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum