Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Media playback choppy
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jack Hair
n00b
n00b


Joined: 10 Jul 2013
Posts: 13

PostPosted: Fri Jul 12, 2013 4:50 pm    Post subject: [SOLVED] Media playback choppy Reply with quote

Hi,

My next problem is media playback. When I watch video content on internet with any browser it's constantly stopping and going again. When I play media with dragon player or VLC it's the same, although less with VLC and google-chrome. With internet content with chrome its choppy on all sites but Youtube. I've only found another topic on here which is very old and didnt contain a solution for me.
I first thought it was the radeon driver, so switched to fglrx, but it's the same. I turned v-sync on/off, added Option "AccelMethod" "XXA" to xorg.conf (found this via google also in old topics). Turned off desktop effects. But this didn't help. I don't know what is causing this, but it's very annoying. I use my PC for media a lot, so it's a real pain. I never had this problem on other distro's with the same hardware.

AMD Phenom II x4 965 BE @ 3.8GHz (OC isn't the problem, been stable for a loooong time)
8 GB DDR3
ATI Radeon HD5850 using fglrx.
I'm on Gentoo 64-bit kernel-3.8.13 with KDE and using the latest available flash.

Edit:
Turns out Gentoo doesn't like the conservative CPU governor, I've tried ondemand and now my media is smooth. I only don't understand why I don't have this problem on other distro's with conservative.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum