Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[solved]vmware has no net
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
desatan
n00b
n00b


Joined: 20 Aug 2005
Posts: 72

PostPosted: Mon Jul 01, 2013 8:59 am    Post subject: [solved]vmware has no net Reply with quote

when I try to open Virtual Network Editor,it said
Code:

Network configuration is missing. Ensure that /etc/vmware/networking exists.


/etc/init.d/vmware start
Code:

* Starting VMware USB Arbitrator ...                                                                                                                               [ !! ]
 * Starting VMware services ...                                                                                                                                     [ ok ]
Failed to initialize                                                                                                                                                [ !! ]
 * ERROR: vmware failed to start


ls /etc/vmware/
Code:

bootstrap  config  icu  license-ws-90-e2-201202  usbarb.rules


cat /var/log/vnetlib
Code:

Jul 01 16:53:01 VNLFileExists - Cannot check for file or directory: /etc/vmware/networking , error: No such file or directory
Jul 01 16:53:01 VNLNetCfgLoad - Import file does not exist
Jul 01 16:53:01 VNL_Load - Error loading the vnet configuration, file used: /etc/vmware/networking
Jul 01 16:53:01 VNLNetCfgUnload - Requested cache is not loaded


dmesg |grep vm
Code:

[   19.413073] vmmon: disagrees about version of symbol module_layout
[   19.415908] vmci: disagrees about version of symbol module_layout
[   19.416068] vmci: disagrees about version of symbol module_layout
[   19.416841] vmblock: disagrees about version of symbol module_layout
[   19.418188] vmnet: disagrees about version of symbol module_layout
[  636.194718] /dev/vmmon[15397]: Module vmmon: registered with major=10 minor=165
[  636.194722] /dev/vmmon[15397]: Module vmmon: initialized
[  636.195879] [15397]: VMCI: Module registered (name=vmci,major=10,minor=54).
[  636.195883] [15397]: VMCI: Module (name=vmci) is initialized


ls /dev |grep vm
Code:

vmci
vmmon


Last edited by desatan on Tue Jul 02, 2013 12:55 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
desatan
n00b
n00b


Joined: 20 Aug 2005
Posts: 72

PostPosted: Tue Jul 02, 2013 12:55 pm    Post subject: Reply with quote

i did this ,and it's solved.
Code:

touch /etc/vmware/x ; /opt/vmware/bin/vmware-networks --migrate-network-settings /etc/vmware/x ; rm /etc/vmware/x
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum