Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
(solved...)kdm stop working, pls help.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
foxprodos
n00b
n00b


Joined: 12 Jun 2013
Posts: 25

PostPosted: Wed Jun 12, 2013 9:05 am    Post subject: (solved...)kdm stop working, pls help. Reply with quote

this morning I installed kde and I could enter the desktop use kdm. but after I installed the NVidia-drivers using https://wiki.gentoo.org/wiki/NVidia/nvidia-drivers . and I failed, when I reboot my computer I the kdm is stop working.
I type
Code:
/etc/init.d/xdm start
or
Code:
kdm
what I see is a black screen. I don't know wether you guys can understand what i'm saying ..but plase help me..thank you so much.

Last edited by foxprodos on Tue Jun 18, 2013 6:25 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4895

PostPosted: Wed Jun 12, 2013 10:17 am    Post subject: Reply with quote

try pressing CTRL+ALT+F1 for shell, if you can, post the content of /var/log/kdm and /var/log/Xorg.0.log

for easy posting you can emerge wgetpaste and us it to post online and you'll one have to write down the links.

while your at it, add the content of /usr/src/linux/.config

if you cannot drop to shell, press SHIFT+I when the services boot and skip the kdm service
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
foxprodos
n00b
n00b


Joined: 12 Jun 2013
Posts: 25

PostPosted: Thu Jun 13, 2013 4:40 am    Post subject: Reply with quote

DaggyStyle wrote:
try pressing CTRL+ALT+F1 for shell, if you can, post the content of /var/log/kdm and /var/log/Xorg.0.log

for easy posting you can emerge wgetpaste and us it to post online and you'll one have to write down the links.

while your at it, add the content of /usr/src/linux/.config

if you cannot drop to shell, press SHIFT+I when the services boot and skip the kdm service


thank you for your reply, my friend.
I followed your method pasted some log files, these are the addresses of files.

kdm.log

http://bpaste.net/show/106665/

Xorg.0.log

http://bpaste.net/show/106666/

/usr/src/Linux/.config

http://bpaste.net/show/106667/

I am looking forward to ur guys' reply...
Back to top
View user's profile Send private message
foxprodos
n00b
n00b


Joined: 12 Jun 2013
Posts: 25

PostPosted: Thu Jun 13, 2013 5:42 am    Post subject: Reply with quote

I found the reason why KDM stop working what is I typed a code when I was installing the NVidia-drivers
Code:
modprobe nvidia

today I typed the code
Code:
modprobe -r nvidia

the KDM works fine, but my graphic driver still doesn't work. I will try it later..

isn't the problem of my kernel..my kernel doesn't support NVidia drivers?
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4895

PostPosted: Thu Jun 13, 2013 5:52 am    Post subject: Reply with quote

foxprodos wrote:
I found the reason why KDM stop working what is I typed a code when I was installing the NVidia-drivers
Code:
modprobe nvidia

today I typed the code
Code:
modprobe -r nvidia

the KDM works fine, but my graphic driver still doesn't work. I will try it later..

Code:
modprobe nvidia
loads the driver
Code:
modprobe -r nvidia
removes the driver

sorry but you didn't followed the howto, the reason it doesn't work is because you are loading NOUVEAU, but as you didn't enabled it in the kernel, it fails loading.
first disable any CONFIG_DRM* entries in the kernel if nvidia is the only card on your system.
next preform this: https://wiki.gentoo.org/wiki/NVidia/nvidia-drivers#The_X_Server and try again.

if it isn't working, check the error msg in /var/log/Xorg.0.log and see if the howto explains how to solve it, if not post the full log file here with the output of emerge -info xorg-server nvidia-drivers
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
foxprodos
n00b
n00b


Joined: 12 Jun 2013
Posts: 25

PostPosted: Thu Jun 13, 2013 7:32 am    Post subject: Reply with quote

DaggyStyle wrote:
foxprodos wrote:
I found the reason why KDM stop working what is I typed a code when I was installing the NVidia-drivers
Code:
modprobe nvidia

today I typed the code
Code:
modprobe -r nvidia

the KDM works fine, but my graphic driver still doesn't work. I will try it later..

Code:
modprobe nvidia
loads the driver
Code:
modprobe -r nvidia
removes the driver

sorry but you didn't followed the howto, the reason it doesn't work is because you are loading NOUVEAU, but as you didn't enabled it in the kernel, it fails loading.
first disable any CONFIG_DRM* entries in the kernel if nvidia is the only card on your system.
next preform this: https://wiki.gentoo.org/wiki/NVidia/nvidia-drivers#The_X_Server and try again.

if it isn't working, check the error msg in /var/log/Xorg.0.log and see if the howto explains how to solve it, if not post the full log file here with the output of emerge -info xorg-server nvidia-drivers


thanks again..friend..but i don't know how to configurate the kernel..this is the CONFIG_DRM* from the /usr/src/linux/.config

Code:
CONFIG_VGA_ARB=y
CONFIG_VGA_ARB_MAX_GPUS=16
# CONFIG_VGA_SWITCHEROO is not set
CONFIG_DRM=y
CONFIG_DRM_KMS_HELPER=y
# CONFIG_DRM_LOAD_EDID_FIRMWARE is not set
# CONFIG_DRM_TDFX is not set
# CONFIG_DRM_R128 is not set
# CONFIG_DRM_RADEON is not set
# CONFIG_DRM_NOUVEAU is not set

#
# I2C encoder or helper chips
#
# CONFIG_DRM_I2C_CH7006 is not set
# CONFIG_DRM_I2C_SIL164 is not set
# CONFIG_DRM_I810 is not set
CONFIG_DRM_I915=y
# CONFIG_DRM_I915_KMS is not set
# CONFIG_DRM_MGA is not set
# CONFIG_DRM_SIS is not set
# CONFIG_DRM_VIA is not set
# CONFIG_DRM_SAVAGE is not set
# CONFIG_DRM_VMWGFX is not set
# CONFIG_DRM_GMA500 is not set
# CONFIG_DRM_UDL is not set
# CONFIG_DRM_AST is not set
# CONFIG_DRM_MGAG200 is not set
# CONFIG_DRM_CIRRUS_QEMU is not set
# CONFIG_STUB_POULSBO is not set
# CONFIG_VGASTATE is not set
CONFIG_VIDEO_OUTPUT_CONTROL=y


how should i change the file?

should i type the code in the /usr/src/linux/ direction.

Code:
make menuconfig
     
         make && make_modules install


remake the kernel ?
Back to top
View user's profile Send private message
foxprodos
n00b
n00b


Joined: 12 Jun 2013
Posts: 25

PostPosted: Thu Jun 13, 2013 8:02 am    Post subject: Reply with quote

i followed the nvidia-drivers' wiki, i couldn't find the xorg.conf.d/nvidia.conf in my /etc/X11/ direction.
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4895

PostPosted: Thu Jun 13, 2013 10:16 am    Post subject: Reply with quote

foxprodos wrote:
DaggyStyle wrote:
foxprodos wrote:
I found the reason why KDM stop working what is I typed a code when I was installing the NVidia-drivers
Code:
modprobe nvidia

today I typed the code
Code:
modprobe -r nvidia

the KDM works fine, but my graphic driver still doesn't work. I will try it later..

Code:
modprobe nvidia
loads the driver
Code:
modprobe -r nvidia
removes the driver

sorry but you didn't followed the howto, the reason it doesn't work is because you are loading NOUVEAU, but as you didn't enabled it in the kernel, it fails loading.
first disable any CONFIG_DRM* entries in the kernel if nvidia is the only card on your system.
next preform this: https://wiki.gentoo.org/wiki/NVidia/nvidia-drivers#The_X_Server and try again.

if it isn't working, check the error msg in /var/log/Xorg.0.log and see if the howto explains how to solve it, if not post the full log file here with the output of emerge -info xorg-server nvidia-drivers


thanks again..friend..but i don't know how to configurate the kernel..this is the CONFIG_DRM* from the /usr/src/linux/.config

Code:
CONFIG_VGA_ARB=y
CONFIG_VGA_ARB_MAX_GPUS=16
# CONFIG_VGA_SWITCHEROO is not set
CONFIG_DRM=y
CONFIG_DRM_KMS_HELPER=y
# CONFIG_DRM_LOAD_EDID_FIRMWARE is not set
# CONFIG_DRM_TDFX is not set
# CONFIG_DRM_R128 is not set
# CONFIG_DRM_RADEON is not set
# CONFIG_DRM_NOUVEAU is not set

#
# I2C encoder or helper chips
#
# CONFIG_DRM_I2C_CH7006 is not set
# CONFIG_DRM_I2C_SIL164 is not set
# CONFIG_DRM_I810 is not set
CONFIG_DRM_I915=y
# CONFIG_DRM_I915_KMS is not set
# CONFIG_DRM_MGA is not set
# CONFIG_DRM_SIS is not set
# CONFIG_DRM_VIA is not set
# CONFIG_DRM_SAVAGE is not set
# CONFIG_DRM_VMWGFX is not set
# CONFIG_DRM_GMA500 is not set
# CONFIG_DRM_UDL is not set
# CONFIG_DRM_AST is not set
# CONFIG_DRM_MGAG200 is not set
# CONFIG_DRM_CIRRUS_QEMU is not set
# CONFIG_STUB_POULSBO is not set
# CONFIG_VGASTATE is not set
CONFIG_VIDEO_OUTPUT_CONTROL=y


how should i change the file?

should i type the code in the /usr/src/linux/ direction.

Code:
make menuconfig
     
         make && make_modules install


remake the kernel ?


yes, read http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=1&chap=7
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4895

PostPosted: Thu Jun 13, 2013 10:16 am    Post subject: Reply with quote

foxprodos wrote:
i followed the nvidia-drivers' wiki, i couldn't find the xorg.conf.d/nvidia.conf in my /etc/X11/ direction.


create it them.
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
foxprodos
n00b
n00b


Joined: 12 Jun 2013
Posts: 25

PostPosted: Thu Jun 13, 2013 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

DaggyStyle wrote:
foxprodos wrote:
i followed the nvidia-drivers' wiki, i couldn't find the xorg.conf.d/nvidia.conf in my /etc/X11/ direction.


create it them.


i followed wiki, use
Code:
nvidia-xconfig
made a config file, and after this i wrie the pci number what created by
Code:
lscpi
, then i could started kde and graphic driver seems worked fine. but after i reboot my system, a problem occupied, when i type the password enter kde in the kdm still to see the icons occupied from left to right, it takes a very long time,about 4 or 5 minutes. that's my new problem, fri, could you help me out..thank you very much.
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4895

PostPosted: Sat Jun 15, 2013 8:39 am    Post subject: Reply with quote

foxprodos wrote:
DaggyStyle wrote:
foxprodos wrote:
i followed the nvidia-drivers' wiki, i couldn't find the xorg.conf.d/nvidia.conf in my /etc/X11/ direction.


create it them.


i followed wiki, use
Code:
nvidia-xconfig
made a config file, and after this i wrie the pci number what created by
Code:
lscpi
, then i could started kde and graphic driver seems worked fine. but after i reboot my system, a problem occupied, when i type the password enter kde in the kdm still to see the icons occupied from left to right, it takes a very long time,about 4 or 5 minutes. that's my new problem, fri, could you help me out..thank you very much.


please use newlines, it is hard to understand what you are saying.
also please post the content of kdm.log and Xorg.0.log after the change.

Thanks
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
foxprodos
n00b
n00b


Joined: 12 Jun 2013
Posts: 25

PostPosted: Sun Jun 16, 2013 8:45 am    Post subject: Reply with quote

thanks for your reply, friend..

i can login to the kde, but it takes very long time from kdm to kde, about 4 to 5 minutes.

this is the kdm.log.

Code:
********************************************************************************
Note that your system uses syslog. All of kdm's internally generated messages
(i.e., not from libraries and external programs/scripts it uses) go to the
daemon.* syslog facility; check your syslog configuration to find out to which
file(s) it is logged. PAM logs messages related to authentication to authpriv.*.
********************************************************************************

Initializing built-in extension Generic Event Extension
Initializing built-in extension SHAPE
Initializing built-in extension MIT-SHM
Initializing built-in extension XInputExtension
Initializing built-in extension XTEST
Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
Initializing built-in extension SYNC
Initializing built-in extension XKEYBOARD
Initializing built-in extension XC-MISC
Initializing built-in extension XINERAMA
Initializing built-in extension XFIXES
Initializing built-in extension RENDER
Initializing built-in extension RANDR
Initializing built-in extension COMPOSITE
Initializing built-in extension DAMAGE
Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
Initializing built-in extension RECORD
Initializing built-in extension DPMS
Initializing built-in extension X-Resource
Initializing built-in extension XVideo
Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
Initializing built-in extension XFree86-VidModeExtension
Initializing built-in extension XFree86-DGA
Initializing built-in extension XFree86-DRI
Initializing built-in extension DRI2
Loading extension GLX
Loading extension NV-GLX
Loading extension NV-CONTROL
Loading extension XINERAMA
klauncher(1865) kdemain: No DBUS session-bus found. Check if you have started the DBUS server.
kdeinit4: Communication error with launcher. Exiting!
kdmgreet(1838)/kdecore (K*TimeZone*): KSystemTimeZones: ktimezoned initialize() D-Bus call failed:  "Not connected to D-Bus s$

kdmgreet(1838)/kdecore (K*TimeZone*): No time zone information obtained from ktimezoned




and this is the Xorg.0.log

Code:
    14.933]
X.Org X Server 1.13.4
Release Date: 2013-04-17
[    14.934] X Protocol Version 11, Revision 0
[    14.934] Build Operating System: Linux 3.8.13-gentoo i686 Gentoo
[    14.934] Current Operating System: Linux jianfeng 3.8.13-gentoo #1 SMP Mon Jun 10 23:36:20 CST 2013 i686
[    14.934] Kernel command line: root=/dev/sda6
[    14.934] Build Date: 12 June 2013  11:53:52PM
[    14.934]
[    14.934] Current version of pixman: 0.28.0
[    14.934]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
[    14.934] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    14.934] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Jun 16 16:30:14 2013
[    15.046] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[    15.046] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[    15.094] (==) ServerLayout "Layout0"
[    15.094] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
[    15.094] (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
[    15.106] (**) |   |-->Device "Device0"
[    15.106] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
[    15.106] (**) |-->Input Device "Mouse0"
[    15.106] (**) Option "Xinerama" "0"
[    15.106] (==) Automatically adding devices
[    15.107] (==) Automatically enabling devices
[    15.107] (==) Automatically adding GPU devices
[    15.141] (WW) The directory "/usr/share/fonts/TTF/" does not exist.
[    15.141]    Entry deleted from font path.
[    15.141] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[    15.141]    Entry deleted from font path.
[    15.141] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[    15.141]    Entry deleted from font path.
[    15.142] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[    15.142]    Entry deleted from font path.
[    15.142]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[    15.142] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[    15.142]    Entry deleted from font path.
[    15.142]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[    15.142] (==) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/misc/
[    15.142] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[    15.142] (WW) Hotplugging is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
[    15.142] (WW) Disabling Keyboard0
[    15.142] (WW) Disabling Mouse0
[    15.159] (II) Loader magic: 0x826a620
[    15.159] (II) Module ABI versions:
[    15.159]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    15.159]    X.Org Video Driver: 13.1
[    15.159]    X.Org XInput driver : 18.0
[    15.159]    X.Org Server Extension : 7.0
[    15.161] (--) PCI:*(0:4:0:0) 10de:0622:0000:0000 rev 161, Mem @ 0xdf000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xdc000000/335$
[    15.161] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
[    15.161] Initializing built-in extension Generic Event Extension
[    15.161] Initializing built-in extension SHAPE
[    15.161] Initializing built-in extension MIT-SHM
[    15.161] Initializing built-in extension XInputExtension
[    15.161] Initializing built-in extension XTEST
[    15.161] Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[    15.161] Initializing built-in extension SYNC
[    15.161] Initializing built-in extension XKEYBOARD
[    15.161] Initializing built-in extension XC-MISC
[    15.161] Initializing built-in extension XINERAMA
[    15.161] Initializing built-in extension XFIXES
[    15.161] Initializing built-in extension RENDER
[    15.161] Initializing built-in extension RANDR
[    15.161] Initializing built-in extension COMPOSITE
[    15.161] Initializing built-in extension DAMAGE
[    15.161] Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
[    15.161] Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
[    15.162] Initializing built-in extension RECORD
[    15.162] Initializing built-in extension DPMS
[    15.162] Initializing built-in extension X-Resource
[    15.162] Initializing built-in extension XVideo
[    15.162] Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
[    15.162] Initializing built-in extension XFree86-VidModeExtension
[    15.162] Initializing built-in extension XFree86-DGA
[    15.162] Initializing built-in extension XFree86-DRI
[    15.162] Initializing built-in extension DRI2
[    15.162] (II) LoadModule: "glx"
[    15.210] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[    16.376] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[    16.376]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    16.376]    Module class: X.Org Server Extension
[    16.376] (II) NVIDIA GLX Module  319.23  Thu May 16 19:20:06 PDT 2013
[    16.376] Loading extension GLX
[    16.376] (II) LoadModule: "nvidia"
[    16.447] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[    16.535] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[    16.535]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    16.535]    Module class: X.Org Video Driver
[    16.557] (II) NVIDIA dlloader X Driver  319.23  Thu May 16 19:00:26 PDT 2013
[    16.557] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[    16.564] (++) using VT number 7

[    16.568] (II) Loading sub module "fb"
[    16.568] (II) LoadModule: "fb"
[    16.568] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[    16.591] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[    16.591]    compiled for 1.13.4, module version = 1.0.0
[    16.591]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    16.591] (WW) Unresolved symbol: fbGetGCPrivateKey
[    16.591] (II) Loading sub module "wfb"
[    16.591] (II) LoadModule: "wfb"
[    16.617] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
[    16.717] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[    16.717]    compiled for 1.13.4, module version = 1.0.0
[    16.717]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    16.717] (II) Loading sub module "shadow"
[    16.717] (II) LoadModule: "shadow"
[    16.718] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libshadow.so
[    16.732] (II) Module shadow: vendor="X.Org Foundation"
[    16.732]    compiled for 1.13.4, module version = 1.1.0
[    16.732]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    16.732] (II) Loading sub module "ramdac"
[    16.732] (II) LoadModule: "ramdac"
[    16.732] (II) Module "ramdac" already built-in
[    16.735] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[    16.735] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[    16.735] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[    16.735] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[    16.735] (**) NVIDIA(0): Option "Stereo" "0"
[    16.735] (**) NVIDIA(0): Option "nvidiaXineramaInfoOrder" "CRT-1"
[    16.735] (**) NVIDIA(0): Stereo disabled by request
[    16.757] (**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "1280x1024 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
[    16.757] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[    17.338] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (AOC TFT1780 (CRT-1)) does not support NVIDIA 3D
[    17.338] (II) NVIDIA(GPU-0):     Vision stereo.
[    17.342] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 9600 GT (G94) at PCI:4:0:0 (GPU-0)
[    17.342] (--) NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
[    17.342] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 62.94.78.00.00
[    17.342] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
[    17.349] (--) NVIDIA(0): Valid display device(s) on GeForce 9600 GT at PCI:4:0:0
[    17.349] (--) NVIDIA(0):     CRT-0
[    17.349] (--) NVIDIA(0):     AOC TFT1780 (CRT-1) (boot, connected)
[    17.349] (--) NVIDIA(0):     DFP-0
[    17.349] (--) NVIDIA(0):     DFP-1
[    17.349] (--) NVIDIA(0): CRT-0: 400.0 MHz maximum pixel clock
[    17.349] (--) NVIDIA(0): AOC TFT1780 (CRT-1): 400.0 MHz maximum pixel clock
[    17.349] (--) NVIDIA(0): DFP-0: 330.0 MHz maximum pixel clock
[    17.349] (--) NVIDIA(0): DFP-0: Internal Single Link TMDS
[    17.349] (--) NVIDIA(0): DFP-1: 165.0 MHz maximum pixel clock
[    17.349] (--) NVIDIA(0): DFP-1: Internal Single Link TMDS
[    17.349] (**) NVIDIA(0): Using HorizSync/VertRefresh ranges from the EDID for display
[    17.349] (**) NVIDIA(0):     device AOC TFT1780 (CRT-1) (Using EDID frequencies has
[    17.349] (**) NVIDIA(0):     been enabled on all display devices.)
[    17.352] (II) NVIDIA(0): Validated MetaModes:
[    17.352] (II) NVIDIA(0):     "1280x1024+0+0"
[    17.352] (II) NVIDIA(0):     "nvidia-auto-select+0+0"
[    17.352] (II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1280 x 1024
[    17.380] (--) NVIDIA(0): DPI set to (95, 96); computed from "UseEdidDpi" X config
[    17.380] (--) NVIDIA(0):     option
[    17.380] (--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[    17.380] (II) NVIDIA: Using 768.00 MB of virtual memory for indirect memory access.
[    17.384] (II) NVIDIA(0): ACPI: failed to connect to the ACPI event daemon; the daemon
[    17.384] (II) NVIDIA(0):     may not be running or the "AcpidSocketPath" X
[    17.384] (II) NVIDIA(0):     configuration option may not be set correctly.  When the
[    17.384] (II) NVIDIA(0):     ACPI event daemon is available, the NVIDIA X driver will
[    17.384] (II) NVIDIA(0):     try to use it to receive ACPI event notifications.  For
[    17.384] (II) NVIDIA(0):     details, please see the "ConnectToAcpid" and
[    17.384] (II) NVIDIA(0):     "AcpidSocketPath" X configuration options in Appendix B: X
[    17.384] (II) NVIDIA(0):     Config Options in the README.
[    17.386] (II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024+0+0"
[    17.438] Loading extension NV-GLX
[    17.489] (==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
[    17.489] (==) NVIDIA(0): Backing store disabled
[    17.489] (==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
[    17.491] (**) NVIDIA(0): DPMS enabled
[    17.491] Loading extension NV-CONTROL
[    17.492] Loading extension XINERAMA
[    17.492] (II) Loading sub module "dri2"
[    17.492] (II) LoadModule: "dri2"
[    17.492] (II) Module "dri2" already built-in
[    17.492] (II) NVIDIA(0): [DRI2] Setup complete
[    17.492] (II) NVIDIA(0): [DRI2]   VDPAU driver: nvidia
[    17.492] (--) RandR disabled
[    17.509] (II) Initializing extension GLX
[    18.087] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event1)
[    18.087] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    18.087] (II) LoadModule: "evdev"
[    18.087] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[    18.160] (II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
[    18.160]    compiled for 1.13.4, module version = 2.7.3
[    18.160]    Module class: X.Org XInput Driver
[    18.160]    ABI class: X.Org XInput driver, version 18.0
[    18.160] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button'
[    18.160] (**) Power Button: always reports core events
[    18.160] (**) evdev: Power Button: Device: "/dev/input/event1"
[    18.160] (--) evdev: Power Button: Vendor 0 Product 0x1
[    18.160] (--) evdev: Power Button: Found keys
[    18.160] (II) evdev: Power Button: Configuring as keyboard
[    18.160] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/LNXPWRBN:00/input/input1/event1"
[    18.160] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD, id 6)
[    18.160] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[    18.160] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[    18.160] (**) Option "xkb_layout" "us"
[    18.196] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event0)
[    18.196] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    18.196] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button'
[    18.196] (**) Power Button: always reports core events
[    18.196] (**) evdev: Power Button: Device: "/dev/input/event0"
[    18.196] (--) evdev: Power Button: Vendor 0 Product 0x1
[    18.196] (--) evdev: Power Button: Found keys
[    18.196] (II) evdev: Power Button: Configuring as keyboard
[    18.196] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/LNXSYBUS:00/PNP0C0C:00/input/input0/event0"
[    18.197] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD, id 7)
[    18.197] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[    18.197] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[    18.197] (**) Option "xkb_layout" "us"
[    18.197] (II) config/udev: Adding input device Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM) (/dev/input/event3)
[    18.197] (**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Applying InputClass "evdev pointer catchall"
[    18.197] (II) Using input driver 'evdev' for 'Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM)'
[    18.198] (**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): always reports core events
[    18.198] (**) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Device: "/dev/input/event3"
[    18.198] (--) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Vendor 0x45e Product 0x47
[    18.198] (--) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Found 9 mouse buttons
[    18.198] (--) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Found scroll wheel(s)
[    18.198] (--) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Found relative axes
[    18.198] (--) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Found x and y relative axes
[    18.198] (II) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Configuring as mouse
[    18.198] (II) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Adding scrollwheel support
[    18.198] (**) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): YAxisMapping: buttons 4 and 5
[    18.198] (**) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: $
[    18.198] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-2/2-2:1.0/input/input3/event3"
[    18.198] (II) XINPUT: Adding extended input device "Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM)" (type: MOUSE,$
[    18.198] (II) evdev: Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): initialized for relative axes.
[    18.198] (**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): (accel) keeping acceleration scheme 1
[    18.198] (**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): (accel) acceleration profile 0
[    18.198] (**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): (accel) acceleration factor: 2.000
[    18.198] (**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): (accel) acceleration threshold: 4
[    18.199] (II) config/udev: Adding input device Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM) (/dev/input/mouse0)
[    18.199] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    18.199] (II) This device may have been added with another device file.
[    18.199] (II) config/udev: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard (/dev/input/event2)
[    18.199] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    18.199] (II) Using input driver 'evdev' for 'AT Translated Set 2 keyboard'
[    18.199] (**) AT Translated Set 2 keyboard: always reports core events
[    18.199] (**) evdev: AT Translated Set 2 keyboard: Device: "/dev/input/event2"
[    18.199] (--) evdev: AT Translated Set 2 keyboard: Vendor 0x1 Product 0x1
[    18.199] (--) evdev: AT Translated Set 2 keyboard: Found keys
[    18.199] (II) evdev: AT Translated Set 2 keyboard: Configuring as keyboard
[    18.199] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/platform/i8042/serio0/input/input2/event2"
[    18.199] (II) XINPUT: Adding extended input device "AT Translated Set 2 keyboard" (type: KEYBOARD, id 9)
[    18.199] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[    18.199] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[    18.199] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   209.517] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (AOC TFT1780 (CRT-1)) does not support NVIDIA 3D
[   209.517] (II) NVIDIA(GPU-0):     Vision stereo.
[   209.517] (**) NVIDIA(0): Using HorizSync/VertRefresh ranges from the EDID for display
[   209.517] (**) NVIDIA(0):     device AOC TFT1780 (CRT-1) (Using EDID frequencies has
[   209.517] (**) NVIDIA(0):     been enabled on all display devices.)
[   211.986] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (AOC TFT1780 (CRT-1)) does not support NVIDIA 3D
[   211.986] (II) NVIDIA(GPU-0):     Vision stereo.
[   211.986] (**) NVIDIA(0): Using HorizSync/VertRefresh ranges from the EDID for display
[   211.986] (**) NVIDIA(0):     device AOC TFT1780 (CRT-1) (Using EDID frequencies has
[   211.986] (**) NVIDIA(0):     been enabled on all display devices.)
[   226.604] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (AOC TFT1780 (CRT-1)) does not support NVIDIA 3D
[   226.605] (II) NVIDIA(GPU-0):     Vision stereo.
[   226.605] (**) NVIDIA(0): Using HorizSync/VertRefresh ranges from the EDID for display
[   226.605] (**) NVIDIA(0):     device AOC TFT1780 (CRT-1) (Using EDID frequencies has
[   226.605] (**) NVIDIA(0):     been enabled on all display devices.)
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4895

PostPosted: Sun Jun 16, 2013 9:44 am    Post subject: Reply with quote

so your issue is solved, you can log into kdm.

regarding the other issue, do you have a "login theme" which shows you in what stage of loading you get stuck?

I'd recommend to close this topic and open a new one about the issue in hand.
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
foxprodos
n00b
n00b


Joined: 12 Jun 2013
Posts: 25

PostPosted: Wed Jun 19, 2013 5:53 am    Post subject: Reply with quote

KDE boot slowly.

ensure your /etc/hosts file is correct.

if you have a static IP address, make sure have a FQDN and hostname in the file. e.g. 192.168.0.10 tux.mydomain tux.
or you have a dynamic IP address, make sure add the hostname after your hostname. e.g. 127.0.0.1 localhost tux.

check wether the harddriver's DMA is enabled
Code:
 # hdparm /dev/hda
(...)
using_dma       = 1 (on)
(...)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum