Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
aqemu kernel module error
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
LukynZ
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Dec 2008
Posts: 224
Location: The Czech Republic

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 7:42 pm    Post subject: aqemu kernel module error Reply with quote

Hi,
after installing and setting new VM when I try to launch it I have this error:
Code:
KVM Kernel Module Not Loaded!
To load this Module, Enter in Terminal with root privileges: "modprobe kvm-intel". Or If Use AMD Processor: "modprobe kvm-amd".


however I have modules built in and /dev/kvm exists and user in kvm group

what am I doing wrong?
Back to top
View user's profile Send private message
_______0
Guru
Guru


Joined: 15 Oct 2012
Posts: 521

PostPosted: Sat Jun 08, 2013 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

right, but you need kvm-amd or kvm-intel as well.

kvm
kvm-intel
kvm-amd

Depending on your proc you need a total of TWO modules (or compiled in options.).

Check further in the commands lsmod and dmesg.
Back to top
View user's profile Send private message
LukynZ
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Dec 2008
Posts: 224
Location: The Czech Republic

PostPosted: Sun Jun 09, 2013 8:31 am    Post subject: Reply with quote

that's not the problem as kvm-intel is built in the kernel

however when I start qemu from console without -S which aqemu add to command line, it works fine
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum