Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
multicast routing
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dachris
n00b
n00b


Joined: 17 Aug 2006
Posts: 62

PostPosted: Mon May 13, 2013 7:57 pm    Post subject: multicast routing Reply with quote

i think i'm too stupid for that, messing around since hours with no success :(

my network config
Code:
config_eth1="192.168.64.19/24"

config_eth2="62.68.193.74 netmask 255.255.255.240 brd 62.68.193.77"
routes_eth2="default via 62.68.193.65"


Code:
route -n
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
0.0.0.0         62.68.193.65    0.0.0.0         UG    4      0        0 eth2
62.68.193.64    0.0.0.0         255.255.255.240 U     0      0        0 eth2
127.0.0.0       127.0.0.1       255.0.0.0       UG    0      0        0 lo


I have to send a udp stream to this multicast IP over eth1: 230.1.0.1

tried this, but it doesnt work
Code:
route add -net 230.1.0.0 netmask 255.255.0.0 dev eth1


thanks
Back to top
View user's profile Send private message
papahuhn
l33t
l33t


Joined: 06 Sep 2004
Posts: 623

PostPosted: Tue May 14, 2013 7:28 am    Post subject: Reply with quote

It is not that simple. Multicast routers need special software like pimd or xorp.
_________________
Death by snoo-snoo!
Back to top
View user's profile Send private message
dachris
n00b
n00b


Joined: 17 Aug 2006
Posts: 62

PostPosted: Tue May 14, 2013 7:50 am    Post subject: Reply with quote

i don't want to build a router, I only want my software to find its way to the multicast IP. :)

in vlc i add the miface option
Code:
cvlc -vvv --miface eth1 playout/out_playlist162.ts --sout '#std{access=udp,mux=ts{pcr=10},dst=230.1.0.1:5000}'


but in opencaster's "tsudpsend" its not possible to add an interface
Code:
tsudpsend xxx_out_muxed.ts 230.1.0.1 5000 4442000
Back to top
View user's profile Send private message
papahuhn
l33t
l33t


Joined: 06 Sep 2004
Posts: 623

PostPosted: Tue May 14, 2013 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

Well, it works for me. :)
Was your eth1 even up? There should have been an entry in the route output for it.
_________________
Death by snoo-snoo!
Back to top
View user's profile Send private message
dachris
n00b
n00b


Joined: 17 Aug 2006
Posts: 62

PostPosted: Tue May 14, 2013 9:42 pm    Post subject: Reply with quote

works now, think it was a software and not a routing issue :roll:
thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum