Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] media-sound/alsa-tools-1.0.26 build fails (-flto)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
daniel.santos
n00b
n00b


Joined: 05 Jun 2007
Posts: 33

PostPosted: Tue May 07, 2013 12:52 am    Post subject: [SOLVED] media-sound/alsa-tools-1.0.26 build fails (-flto) Reply with quote

I'm guessing this is an LTO issue, but I thought I would post it anyway since I didn't find a hit on the actual error message. Going to try again w/ -fno-lto.

Code:
x86_64-pc-linux-gnu-gcc  -march=native -O2 -g3 -flto -I/usr/include/fltk-1  -Wl,-O1 -Wl,--as-needed -L/usr/lib64/fltk-1 -o ac3dec ac3dec.o output.o ac3spdif.o -L./libac3 -lac3 -lm -lasound -lm -ldl -lpth
read
In file included from ac3spdif.c:256:0,
                 from output.c:58,
                 from :71:
ac3dec.c: In function ‘main’:
ac3dec.c:246:1: error: unable to find a register to spill in class ‘AREG’
ac3dec.c:246:1: error: this is the insn:
(insn 622 1025 78 48 (parallel [
            (set (reg:DI 2 cx [360])
                (const_int 0 [0]))
            (set (reg/f:DI 5 di [358])
                (plus:DI (ashift:DI (reg:DI 2 cx [360])
                        (const_int 3 [0x3]))
                    (reg/f:DI 1 dx [357])))
            (set (mem/c:BLK (reg/f:DI 1 dx [357]) [0 buf+0 S6144 A256])
                (const_int 0 [0]))
            (use (reg:DI 4 si [359]))
            (use (reg:DI 2 cx [360]))
        ]) /usr/include/bits/string3.h:98 880 {*rep_stosdi_rex64}
     (expr_list:REG_DEAD (reg:DI 4 si [359])
        (expr_list:REG_DEAD (reg/f:DI 1 dx [357])
            (expr_list:REG_UNUSED (reg:DI 2 cx [360])
                (expr_list:REG_UNUSED (reg/f:DI 5 di [358])
                    (nil))))))
ac3dec.c:246: confused by earlier errors, bailing out


Still, gcc is getting closer and closer to having this stable! :)

EDIT: hmm, I just noticed that media-libs/alsa-lib is in my LTO blacklist, maybe that's a hint? :)


Last edited by daniel.santos on Tue May 07, 2013 2:55 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
daniel.santos
n00b
n00b


Joined: 05 Jun 2007
Posts: 33

PostPosted: Tue May 07, 2013 2:54 am    Post subject: Reply with quote

yup, that was it
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum