Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Fullscreen windows flickering
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
V10lator
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Jul 2004
Posts: 184

PostPosted: Sun Apr 14, 2013 1:24 pm    Post subject: Fullscreen windows flickering Reply with quote

Hi,
whenever I play a game in fullscreen and some other application draws a popup (like a skype notification, for example) the screen flickers (when the popup gets drawn and when it's removed again). I don't know what's the issue here but I saw it with both, compiz and xfwm4. With xfwm4 I tried disabling the unredirecting of fullscreen windows, but that made things even more worse: The flickering was still there but the popup was just visible for (a part of) a second. I can't test the same with compiz as it has been removed from the PC.

I'm using:
  • x11-base/xorg-server-1.13.1
  • x11-drivers/ati-drivers-13.3_beta3 (self made ebuild to see if the issue may have been fixed there)
  • Kernel 3.8.4 (directly from kernel.org)
My card is a Radeon HD 6950.
Back to top
View user's profile Send private message
dimko
n00b
n00b


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 47

PostPosted: Mon Apr 15, 2013 8:02 pm    Post subject: i'd say Reply with quote

It's normal behaviour.

Being using gentoo with nvidia for a while, happened with me quite often too.
Simply disable most visual skype warnings...
_________________
Just a user.
Back to top
View user's profile Send private message
V10lator
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Jul 2004
Posts: 184

PostPosted: Tue Apr 16, 2013 10:44 am    Post subject: Reply with quote

This really shouldn't be handled as "normal" behaviour. Some action seems to take more time than a frame has to get drawn. First I thought it's cause compiz/xfwm4 has to switch from unredirected to redirected mode (which is also what google told me) but changing this didn't help (and weirdly made it even more annoying).

I would love to know who's responsible for that (the X server, the compositor, the GPU driver, ...) to ask them to fix this.
Back to top
View user's profile Send private message
dimko
n00b
n00b


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 47

PostPosted: Tue Apr 16, 2013 11:17 am    Post subject: Reply with quote

I use gnome 2, so issue is not what you think it is. I don't use compiz.

So it's either Xorg or something to do with Nvidia drivers, which I don't know if you are using.
_________________
Just a user.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum