Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
mount problems
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
andytheg
n00b
n00b


Joined: 23 Nov 2011
Posts: 71
Location: BASEL

PostPosted: Tue Apr 09, 2013 2:14 pm    Post subject: mount problems Reply with quote

Hi

I try to mount some folders, but after while the connections faild.
I run a cron job wiche try to mount the folders ever 10 minutes again.

Code:
# MOUNT IF UNMOUNTED
*/10 * * * *    mount /usr/portage 2>/dev/null >/dev/null
*/10 * * * *    mount /opt/wgbs 2>/dev/null >/dev/null


after a while the connections faild

Code:
i686 connections # ls -l /usr/
ls: cannot access /usr/portage: Transport endpoint is not connected
total 60
drwxr-xr-x  2 root root 27640 Apr  8 14:50 bin
drwxr-xr-x  5 root root   120 Jul  3  2007 i486-pc-linux-gnu
drwxr-xr-x  7 root root   192 May 28  2010 i686-pc-linux-gnu
drwxr-xr-x 75 root root  7704 Apr  3 15:17 include
drwxr-xr-x 35 root root 20440 Apr  3 15:17 lib
drwxr-xr-x  6 root root   600 Mar  4 17:15 libexec
drwxr-xr-x  9 root root   264 May 28  2010 local
??????????  ? ?    ?        ?            ? portage  <-------------------------------
drwxr-xr-x  2 root root  3744 Apr  3 15:15 sbin
drwxr-xr-x 71 root root  1848 Mar  4 17:30 share
drwxr-xr-x 11 root root   456 Mar  4 17:04 src
lrwxrwxrwx  1 root root     8 Jul  3  2007 tmp -> /var/tmp
drwxr-xr-x  5 root root   152 Jul 20  2011 x86_64-pc-linux-gnu


the cronjob try to make the reconnection but fails

Code:
i686 15 # mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/sda5 on / type reiserfs (rw,relatime)
proc on /proc type proc (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,nosuid,nodev,relatime,mode=755)
sysfs on /sys type sysfs (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
securityfs on /sys/kernel/security type securityfs (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
configfs on /sys/kernel/config type configfs (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
udev on /dev type tmpfs (rw,nosuid,relatime,size=10240k,mode=755)
fusectl on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw,relatime)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,nosuid,noexec,relatime,gid=5,mode=620)
shm on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
/dev/sda1 on /boot type reiserfs (rw)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw,noexec,nosuid,devmode=0664,devgid=85)
root@10.10.101.50:/opt/wgbs on /opt/wgbs type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/usr/portage on /usr/portage type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/usr/portage on /usr/portage type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/opt/wgbs on /opt/wgbs type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/usr/portage on /usr/portage type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/opt/wgbs on /opt/wgbs type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/opt/wgbs on /opt/wgbs type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/usr/portage on /usr/portage type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/usr/portage on /usr/portage type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/opt/wgbs on /opt/wgbs type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/usr/portage on /usr/portage type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/opt/wgbs on /opt/wgbs type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/usr/portage on /usr/portage type fuse.sshfs (rw)
root@10.10.101.50:/opt/wgbs on /opt/wgbs type fuse.sshfs (rw)


when i umount the two folders and mount it again it works but after a while the connections fail.


any ideas?

thanks
Back to top
View user's profile Send private message
your_WooDness
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 77

PostPosted: Tue Apr 09, 2013 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

why don't you use autofs to mount your folders. It will automatically tries to remount the folders of the connection is dropped.

W00d
Back to top
View user's profile Send private message
krinn
Advocate
Advocate


Joined: 02 May 2003
Posts: 3913

PostPosted: Tue Apr 09, 2013 7:03 pm    Post subject: Reply with quote

Is your ssh server set with ?
#TCPKeepAlive yes
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum