Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
gcc fails to build --- gcc-vers.texi not found [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DirtyHairy
l33t
l33t


Joined: 03 Jul 2006
Posts: 608
Location: Würzburg, Deutschland

PostPosted: Tue Apr 02, 2013 7:20 pm    Post subject: gcc fails to build --- gcc-vers.texi not found [SOLVED] Reply with quote

After wasting one hour of my life, I decided to document this here in case anyone else stumbles over this little beauty. After a lengthy world update, I could not emerge any version of gcc anymore, the build would fail with
Code:
common.texi:11: @include `gcc-vers.texi': No such file or directory.
. After lots of debugging, I stubled over I suspicious line in toolchain.eclass, which led me to https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=464008 . Long story told short: this issue is a result of a fix gone wrong which was supposed to work around issues with sys-apps/texinfo 5.1 and above. Luckily, the issue was already discovered; resyncing portage to a current version will revert the bad change.
Back to top
View user's profile Send private message
Dont Panic
Guru
Guru


Joined: 20 Jun 2007
Posts: 320
Location: SouthEast U.S.A.

PostPosted: Tue Apr 02, 2013 9:18 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the tip.

Wasted an hour also, but it would have been worse without your help. :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum