Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Unknown symbol __alloc_pages_nodemask (err -22)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pgu
Guru
Guru


Joined: 30 Jul 2009
Posts: 579
Location: Oslo, Norway

PostPosted: Wed Nov 26, 2014 8:46 am    Post subject: [SOLVED] Unknown symbol __alloc_pages_nodemask (err -22) Reply with quote

I just

Code:
emerge -v app-emulation/virtualbox-modules


But there seem to be problems with symbol/versions:

# modprobe vboxdrv
modprobe: ERROR: could not insert 'vboxdrv': Invalid argument
# dmesg |tail
[13610.419097] vboxdrv: disagrees about version of symbol sched_setscheduler
[13610.419099] vboxdrv: Unknown symbol sched_setscheduler (err -22)
[13610.419105] vboxdrv: disagrees about version of symbol wake_up_process
[13610.419107] vboxdrv: Unknown symbol wake_up_process (err -22)
[13610.419124] vboxdrv: disagrees about version of symbol __free_pages
[13610.419125] vboxdrv: Unknown symbol __free_pages (err -22)
[13610.419126] vboxdrv: disagrees about version of symbol find_vma
[13610.419127] vboxdrv: Unknown symbol find_vma (err -22)
[13610.419163] vboxdrv: disagrees about version of symbol __alloc_pages_nodemask
[13610.419164] vboxdrv: Unknown symbol __alloc_pages_nodemask (err -22)
# locate vboxdrv
/lib64/modules/3.16.5-gentoo/misc/vboxdrv.ko

What do I have to do in order to make the symbols available to vboxdrv and friends?


Last edited by pgu on Fri Nov 28, 2014 5:48 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
pgu
Guru
Guru


Joined: 30 Jul 2009
Posts: 579
Location: Oslo, Norway

PostPosted: Wed Nov 26, 2014 6:23 pm    Post subject: Reply with quote

It seems like this was due to some kernel symbol selection. I did a make mrproper, removed all the kernel modules, copied my old .config file (where I basically compile most of the drivers I'm using into the kernel), and then compiled the kernel and installed. Fortunately the problem was gone. Then I re-emerged the virtualbox modules and they loaded fine.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum