Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Little help with bumblebee
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
radubogdan
n00b
n00b


Joined: 14 Sep 2012
Posts: 15

PostPosted: Sat Jan 19, 2013 9:51 am    Post subject: Little help with bumblebee Reply with quote

I have installed
Code:
bumblebee-3.0.1-r1  USE="bbswitch" VIDEO_CARDS="nvidia -nouveau"
nvidia-drivers-304.64  USE="X acpi (multilib) tools -pax_kernel"


Code:
# /etc/init.d/vgl start && /etc/init.d/bumblebee start
 * Starting VirtualGL ...                                                                 [ ok ]
 * Starting BumbleBee Daemon ...                                                          [ ok ]



This i my bumblebee.conf: http://pastebin.com/DkaPaP3f
This i my xorg.conf.nvidia: http://pastebin.com/a6787MB7

The problem is when i try to run optirun glxspheres, there is 5-6 seconds delay, i can see the glxspheres window for <1s and then disappear. I also get this
Code:
# optirun glxspheres
Polygons in scene: 62464
Visual ID of window: 0x21
Context is Direct
OpenGL Renderer: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 0x301)
X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  72 (X_PutImage)
  Serial number of failed request:  33
  Current serial number in output stream:  49


I think is easy to fix but i can't see it. Please help me

edit: and foud this in dmesg

Code:
pci 0000:01:00.0: Refused to change power state, currently in D0
pci 0000:01:00.0: power state changed by ACPI to D3
Back to top
View user's profile Send private message
megaflow
n00b
n00b


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 59
Location: Maasmechelen

PostPosted: Sat Jan 19, 2013 11:10 pm    Post subject: Reply with quote

dit u set opengl to nvidia or intel ?

Code:
eselect opengl list


u also need to rebuild the nvidia-driver and =sys-power/bbswitch-0.5 afer a new kernel

my intel and mesa use flags looks like this

x11-drivers/xf86-video-intel-2.20.18 USE="dri sna udev -glamor -uxa -xvmc
media-libs/mesa-9.0.1 USE="classic egl g3dvl gallium llvm nptl osmesa shared-glapi vdpau xorg VIDEO_CARDS="intel"
_________________
----------------------------
Dell System XPS L702X/0XN71K,Intel(R) Core(TM) i7-2720QM
Back to top
View user's profile Send private message
radubogdan
n00b
n00b


Joined: 14 Sep 2012
Posts: 15

PostPosted: Sun Jan 20, 2013 8:37 am    Post subject: Reply with quote

I set nvidia to eselect opengl and now it works, but i have a very very very bad result:
Code:
optirun glxspheres
Polygons in scene: 62464
Visual ID of window: 0x21
Context is Direct
OpenGL Renderer: GeForce GT 630M/PCIe/SSE2
55.405399 frames/sec - 49.465940 Mpixels/sec
50.499717 frames/sec - 45.086147 Mpixels/sec
54.361255 frames/sec - 48.533729 Mpixels/sec
38.188157 frames/sec - 33.421402 Mpixels/sec
59.456495 frames/sec - 47.172486 Mpixels/sec
56.426781 frames/sec - 44.768726 Mpixels/sec


Also i have erased options bbswitch load_state=-1 unload_state=-1 from /etc/modprobe.d/bbswitch, no that file is empty
Back to top
View user's profile Send private message
megaflow
n00b
n00b


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 59
Location: Maasmechelen

PostPosted: Sun Jan 20, 2013 10:23 am    Post subject: Reply with quote

sorry whas not clear on the opengl part i have xorg-x11 as default

but yours bumblebee.conf is not corect

# colon-separated path to the nvidia libraries
LibraryPath=

and
# default Xorg modules path
XorgModulePath=

looks in my config like this

# colon-separated path to the nvidia libraries
LibraryPath=/usr/lib64/opengl/nvidia/lib:/usr/lib32/opengl/nvidia/lib:/usr/lib/opengl/nvidia/lib

# default Xorg modules path
XorgModulePath=/usr/lib64/opengl/nvidia/lib,/usr/lib64/opengl/nvidia/extensions,/usr/lib64/xorg/modules/drivers,/usr/lib64/xorg/modules
_________________
----------------------------
Dell System XPS L702X/0XN71K,Intel(R) Core(TM) i7-2720QM
Back to top
View user's profile Send private message
radubogdan
n00b
n00b


Joined: 14 Sep 2012
Posts: 15

PostPosted: Sun Jan 20, 2013 11:15 am    Post subject: Reply with quote

it works like u said, but i don't think this is good for my card:
Code:
OpenGL Renderer: GeForce GT 630M/PCIe/SSE2
57.322871 frames/sec - 46.699797 Mpixels/sec
57.378357 frames/sec - 46.745000 Mpixels/sec
57.982188 frames/sec - 47.236929 Mpixels/sec
34.461778 frames/sec - 27.601639 Mpixels/sec

I remember that i should have >150 frames/sec
Back to top
View user's profile Send private message
megaflow
n00b
n00b


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 59
Location: Maasmechelen

PostPosted: Sun Jan 20, 2013 12:15 pm    Post subject: Reply with quote

dit u edit bumblebee.conf ?
_________________
----------------------------
Dell System XPS L702X/0XN71K,Intel(R) Core(TM) i7-2720QM
Back to top
View user's profile Send private message
radubogdan
n00b
n00b


Joined: 14 Sep 2012
Posts: 15

PostPosted: Sun Jan 20, 2013 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, like u said
Quote:
# colon-separated path to the nvidia libraries
LibraryPath=/usr/lib64/opengl/nvidia/lib:/usr/lib32/opengl/nvidia/lib:/usr/lib/opengl/nvidia/lib

# default Xorg modules path
XorgModulePath=/usr/lib64/opengl/nvidia/lib,/usr/lib64/opengl/nvidia/extensions,/usr/lib64/xorg/modules/drivers,/usr/lib64/xorg/modules
Back to top
View user's profile Send private message
megaflow
n00b
n00b


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 59
Location: Maasmechelen

PostPosted: Sun Jan 20, 2013 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

dit u restart X and bumblebee. or reboot ?
_________________
----------------------------
Dell System XPS L702X/0XN71K,Intel(R) Core(TM) i7-2720QM
Back to top
View user's profile Send private message
radubogdan
n00b
n00b


Joined: 14 Sep 2012
Posts: 15

PostPosted: Sun Jan 20, 2013 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

megaflow wrote:
dit u restart X and bumblebee. or reboot ?

of course
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum