Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
gnome 3.8 - Multiple Screen with two nvidias GTX 660
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lovelytux
n00b
n00b


Joined: 23 Aug 2013
Posts: 30
Location: AS3320

PostPosted: Sun Dec 22, 2013 1:34 am    Post subject: gnome 3.8 - Multiple Screen with two nvidias GTX 660 Reply with quote

Hey,

on a fresh installed System Gnome 3.8 doesn't work with the second screen. The second screen is black. The left screen is working fine. The Mouse on the right screen is working. This is a cross. But there is no function, when I click on the right screen. My Profile ist default/linux/amd64/13.0/desktop/gnome/systemd *. Installed is the x11-drivers/nvidia-drivers-331.20. x11-base/xorg-server-1.14.3-r2. I installed nvidia-settings and use the produced xorg.conf from this application. There isn't ..../xorg.conf.d only one xorg.conf on the system in /etc/X11/ :
Code:

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    Screen      1  "Screen1" 1280 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "InputClass"
    Identifier         "keyboard-all"
    Driver             "evdev"
    MatchIsKeyboard    "on"
    Option         "XkbLayout" "de"
    Option         "XkbModel" "logitech_g15"
    Option         "XkbRules" "xorg"
    Option         "XkbVariant" "nodeadkeys"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Samsung SyncMaster"
    HorizSync       30.0 - 81.0
    VertRefresh     56.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Samsung T24B350"
    HorizSync       26.0 - 81.0
    VertRefresh     24.0 - 75.0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 660"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 660"
    BusID          "PCI:6:0:0"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "off"
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "DFP-0"
    Option         "metamodes" "nvidia-auto-select +0+0"
    Option         "SLI" "Off"
    Option         "MultiGPU" "Off"
    Option         "BaseMosaic" "off"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection


Section "Screen"
    Identifier     "Screen1"
    Device         "Device1"
    Monitor        "Monitor1"
    DefaultDepth    24
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "metamodes" "nvidia-auto-select +0+0"
    Option         "SLI" "Off"
    Option         "MultiGPU" "Off"
    Option         "BaseMosaic" "off"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
    Option         "Composite" "Enable"
EndSection
[/code]


The Xorg.0.log is without any EE.

Will i have with neauveau more luck? Shood I be goofy or is it nvidia like, the nvidia like today ?


lovelytux
Back to top
View user's profile Send private message
tw04l124
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2006
Posts: 1906
Location: A t z e l, lower austria

PostPosted: Thu Dec 26, 2013 1:07 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, have you tried configuring with nvidia-settings?

The command on my box is nvidia-settings and it is a gui which runs. this is a starting point.

I just have read recently this, it is a different desctop environment but it applies for your nvidia too. http://i3wm.org/docs/multi-monitor.html It explains things quite well.
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 5087
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Thu Dec 26, 2013 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

Both TwinView and Xinerama are turned off. Are you using xrandr?
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
lovelytux
n00b
n00b


Joined: 23 Aug 2013
Posts: 30
Location: AS3320

PostPosted: Sun Dec 29, 2013 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

Hey,
tw04l124 wrote:
Hi, have you tried configuring with nvidia-settings?
The command on my box is nvidia-settings and it is a gui which runs. this is a
starting point.
... yes, I use nvidia-settings, but the produced xorg.conf doesn't
work for both screens.

Jaglover wrote:
Both TwinView and Xinerama are turned off. Are you using
xrandr?
TwinView and Xinerama are disabled. I read the trouble about
nvidia-drivers. I'm upset have to bought nvidia cards.

O.k i don't knew it is possible to start gnome without xrandr. I disable it with /org/gnome ..../ xrandr/active false and take a look with gui dconf-editor: Nothing changed without xrandr. The right side is black.

If i switch to the historic gnome 2 both screens works.

lovelytux
Back to top
View user's profile Send private message
lovelytux
n00b
n00b


Joined: 23 Aug 2013
Posts: 30
Location: AS3320

PostPosted: Wed Jan 08, 2014 10:39 pm    Post subject: Reply with quote

Hey,
i see, that I'm not allone ... https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=173969

lovelytux
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 5087
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Wed Jan 08, 2014 11:30 pm    Post subject: Reply with quote

Why not use TwinView? Every time I tried it worked great for me. I use only lightweight desktops, though.
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
lovelytux
n00b
n00b


Joined: 23 Aug 2013
Posts: 30
Location: AS3320

PostPosted: Thu Jan 09, 2014 10:56 am    Post subject: Reply with quote

Hey,
Jaglover wrote:
I use only lightweight desktops, though.
... It's a scrap of comfort ... :?
lovelytux
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum