Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
No device created for a hdd usb 3.0 [Solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
alessio_demarchi
n00b
n00b


Joined: 03 Nov 2012
Posts: 4

PostPosted: Sat Nov 03, 2012 5:16 pm    Post subject: No device created for a hdd usb 3.0 [Solved] Reply with quote

Hello

I'm trying to mount an external hdd usb 3.0 in a laptop with usb 2.0 ports, but when I plug the hdd to usb the new device doesn't be created.

The dmesg output it is reported below:

usb 2-1: new high-speed USB device number 4 using ehci_hcd
usb 2-1: New USB device found, idVendor=0930, idProduct=0b1a
usb 2-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
usb 2-1: Product: STOR.E ALU 2S
usb 2-1: Manufacturer: TOSHIBA
usb 2-1: SerialNumber: 20122301210005

and it seems to be ok. But I'm not able to mount the deice because there is no device in /dev directory.
The same laptop can be booted in Windows Vista, and in that case the hdd will work fine.

Any suggestion?
Back to top
View user's profile Send private message
alessio_demarchi
n00b
n00b


Joined: 03 Nov 2012
Posts: 4

PostPosted: Sun Nov 04, 2012 6:41 am    Post subject: [SOLVED] Added kernel USB MASS STORAGE SUPPORT Reply with quote

Sorry
In my last recompilation of the kernel i have missed to include usb mass storage device module.
Now all work fine
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum