Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Tardiness in boot sequence...
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NoDataFound
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2011
Posts: 30

PostPosted: Wed Oct 24, 2012 12:54 pm    Post subject: Tardiness in boot sequence... Reply with quote

Hello,

I have two problems for which I'm out of answers :

Code:
[    7.406728] ata1: link is slow to respond, please be patient (ready=0)
[   12.026584] ata1: COMRESET failed (errno=-16)
[   12.380400] ata1: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
[   12.380737] ata1.00: ATA-7: INTEL SSDSA2M040G2GC, 2CV102HD, max UDMA/133
[   12.380800] ata1.00: 78165360 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth 31/32)
[   12.381155] ata1.00: configured for UDMA/133
[   12.381323] scsi 0:0:0:0: Direct-Access     ATA      INTEL SSDSA2M040 2CV1 PQ: 0 ANSI: 5


The system took 5 seconds to fails which is my first problem.
The disk is a on Sata 6 port, and it is a SSD.

A search redirected me to a mailing list speaking of a regression, but no real workaround.

The second problem is with my soft RAID, and perhaps would need another topic, but :

Code:
[   19.006515] EXT4-fs (sda2): re-mounted. Opts: discard,errors=remount-ro
[   19.302008] EXT4-fs (sdb5): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[   19.380567] EXT4-fs (sdb6): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[   19.512577] EXT4-fs (sdb7): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[   70.630640] EXT4-fs (md0): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[   71.175576] Adding 16777212k swap on /dev/sdb1.  Priority:-1 extents:1 across:16777212k
[   71.442352] r8169 0000:03:00.0: eth0: link down
[   74.130697] PassengerWatchd (1846): /proc/1846/oom_adj is deprecated, please use /proc/1846/oom_score_adj instead.
[   74.398236] r8169 0000:03:00.0: eth0: link up


It tooks 50 to mount the filesystem. That one is in fact pretty recent, and bugs me, since it is where all my data are.

I don't even know what is failing (?), perhaps the Adapted which provide me 4 additional SATA ports suffer from some problem but I don't know which one.


Here is my :

Back to top
View user's profile Send private message
NoDataFound
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2011
Posts: 30

PostPosted: Thu Oct 25, 2012 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

I updated my first post : it seems the 50 seconds of delay is absent from my kernel 3.3.8. The first delay is still present.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum