Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] No IP assigned to eth0
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
silent_Walker
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Jul 2012
Posts: 100
Location: forums.gentoo.org

PostPosted: Sun Aug 19, 2012 4:24 pm    Post subject: [SOLVED] No IP assigned to eth0 Reply with quote

ifconfig shows no ipv4 address even though I manually signed one in /etc/conf.d/net .

The module that it is using that the Live cd was using says Giga Ethernet even though this card is only fast Ethernet. During the install the connectivity was awesome, now I get nothing.

Also I accidently deleted net.eth0, although I don't think that matters.
_________________
^.^


Last edited by silent_Walker on Mon Aug 20, 2012 2:55 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Watchman
Watchman


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 5927

PostPosted: Sun Aug 19, 2012 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

What does `ip addr` show? What interface are you using, if not eth0?
Back to top
View user's profile Send private message
silent_Walker
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Jul 2012
Posts: 100
Location: forums.gentoo.org

PostPosted: Mon Aug 20, 2012 1:53 pm    Post subject: Reply with quote

I am using a different computer :P The only other interface is lo, which is a loopback.

ip: command not found for bash and for su...unless you meant from live cd
_________________
^.^
Back to top
View user's profile Send private message
silent_Walker
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Jul 2012
Posts: 100
Location: forums.gentoo.org

PostPosted: Mon Aug 20, 2012 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

I also don't have iproute2 installed, so that is why the ipaddr did not work. Just got finished installing soo...
_________________
^.^
Back to top
View user's profile Send private message
silent_Walker
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Jul 2012
Posts: 100
Location: forums.gentoo.org

PostPosted: Mon Aug 20, 2012 2:55 pm    Post subject: Reply with quote

Fixed it, just copied over net.eth0 from live cd and internet :D Thanks for being their man :P
_________________
^.^
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum