Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Bluetooth in Cinnamon not working
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SleepyMario
n00b
n00b


Joined: 30 Apr 2017
Posts: 3

PostPosted: Sun Apr 30, 2017 12:33 pm    Post subject: [SOLVED] Bluetooth in Cinnamon not working Reply with quote

Hello everyone,

I have a bit of a strange problem. A few days ago I installed cinnamon (next to i3), and somehow my bluetooth is not working. I use gnome-bluetooth to connect, but the sound application (or pavucontrol for that matter) does not recognize my bluetooth device (which is a Sony SBH54).

I probably have to install this applet: https://github.com/linuxmint/cinnamon-bluetooth , but when I follow the installation instructions and use ./configure in the main directory (after extracting the zip file), it just says that there is 'no such file or directory' (hence the command does not exist).

I cannot find much info on this problem online altogether. Does anyone here know what I'm doing wrong (or how to solve this)?
_________________
Tired of being surrounded by retards? Come to the Mushroom kingdom!


Last edited by SleepyMario on Sun Apr 30, 2017 7:53 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 5460
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Sun Apr 30, 2017 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

Not clear, is it working in i3? Is it working from CLI?
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
SleepyMario
n00b
n00b


Joined: 30 Apr 2017
Posts: 3

PostPosted: Sun Apr 30, 2017 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, it is working in i3, in both DE's from cli.

I'm just not able to use it at all in Cinnamon.
_________________
Tired of being surrounded by retards? Come to the Mushroom kingdom!
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 5460
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Sun Apr 30, 2017 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

You should use an ebuild instead of manual install: http://gpo.zugaina.org/net-wireless/cinnamon-bluetooth
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
SleepyMario
n00b
n00b


Joined: 30 Apr 2017
Posts: 3

PostPosted: Sun Apr 30, 2017 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

It's working properly now.

I forgot to say that the first thing I tried was actually getting the ebuild from the Sabayon overlay, but it doesn't compile. Somehow I completely forgot to look in the error last time though.
Anyway, after a bit of looking into the error message I found that cinnamon uses 'blueberry' now, after which things went smoothly.

One final question: What is the normal procedure here after a problem is solved? Do people leave the thread (and add [SOLVED]) or am I supposed to delete it?

Thanks for your help :-)
_________________
Tired of being surrounded by retards? Come to the Mushroom kingdom!
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 5460
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Sun Apr 30, 2017 1:56 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, adding [Solved] is nice. Deleting anything is not appreciated, these forums are supposed to serve people who search for similar problems for years to come. Forums work in both ways, give and take.
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum