Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Argyll-dispwin 1.4 no longer loads ICC profile, xcalib does
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
JanErik
Guru
Guru


Joined: 28 Oct 2002
Posts: 488
Location: Finland

PostPosted: Sat Jun 23, 2012 1:47 pm    Post subject: Argyll-dispwin 1.4 no longer loads ICC profile, xcalib does Reply with quote

I did some updates and now argyll-dispwin no longer loads an ICC profile. Xcalib still works as usual.

I suspect nvidia-drivers-302.17 or argyllcms-1.4.0. But I think it worked last week after I updated argyllcms...
Back to top
View user's profile Send private message
absoluteflatness
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Jan 2007
Posts: 138
Location: Blacksburg or Falls Church, VA

PostPosted: Fri Jun 29, 2012 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

It's the NVIDIA driver update that's causing the problem (I'm pretty sure), I had the same problem.

The new NVIDIA drivers added better XRandR support, which argyll now tries to use. It's clearly not quite right yet though, because just nothing happens when you try to apply the color profile.

You can tell argyll to ignore XRandR support and do things the old way with an environment variable:
Code:
ARGYLL_IGNORE_XRANDR1_2=yes argyll-dispwin profile.icc
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum