Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problems with video intel drivers.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cld71
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Jul 2005
Posts: 128

PostPosted: Sun Apr 22, 2012 1:06 am    Post subject: Problems with video intel drivers. Reply with quote

Is anyone having problems with x11-drivers/xf86-video-intel-2.18.0 drivers?
x11-drivers/xf86-video-intel-2.17.0-r3 work fine, but when installed x11-drivers/xf86-video-intel-2.18.0 some images like conky, and PDF's don't show up.
Back to top
View user's profile Send private message
franzf
Advocate
Advocate


Joined: 29 Mar 2005
Posts: 4547

PostPosted: Sun Apr 22, 2012 6:09 am    Post subject: Reply with quote

I am sure you enabled sna-USE-Flag. If so disable it.
I get corruption in firefox, disabling sna fixes that.
Back to top
View user's profile Send private message
The Doctor
Moderator
Moderator


Joined: 27 Jul 2010
Posts: 2630

PostPosted: Sun Apr 22, 2012 6:17 am    Post subject: Reply with quote

franzf wrote:
I am sure you enabled sna-USE-Flag. If so disable it.
I get corruption in firefox, disabling sna fixes that.


I would say try reversing the sna flag. I actually experienced the opposite problem with the driver. I was experiencing video problems and enabling the flag solved it. All you have to loose is some compile time.
_________________
First things first, but not necessarily in that order.

Apologies if I take a while to respond. I'm currently working on the dematerialization circuit for my blue box.
Back to top
View user's profile Send private message
toralf
Developer
Developer


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 3810
Location: Hamburg

PostPosted: Sun Apr 22, 2012 8:33 am    Post subject: Reply with quote

If xou sue the sna flag, try the latest git - it's working fine at least for me.
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 7970
Location: Austria

PostPosted: Sun Apr 22, 2012 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

It has improved lately. But I haven't tried out an OpenGL game yet, where I got segfaults previously.
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
cld71
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Jul 2005
Posts: 128

PostPosted: Sun Apr 22, 2012 6:27 pm    Post subject: Working Reply with quote

Ok, it is working now :) , but my question is why sna flag isn't working for my Intel i7 SandyBridge computer? :?
Or, is the bug from the driver?

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 7970
Location: Austria

PostPosted: Sun Apr 22, 2012 6:51 pm    Post subject: Reply with quote

Because it's still in heavy development and some of the bugs seem to be hard to hunt down for the Intel driver team. Actually, it took them several kernel versions until my GMA4500 was supported properly, and even now there are pending issues with that real old graphics chip. It can be a bit frustrating at times.
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
Spidey
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Sep 2006
Posts: 269

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 1:42 am    Post subject: Reply with quote

So Firefox corruption comes from sna. Great finding. I was being annoyed by it for a couple weeks and didn't associate the sna flag usage to the cause of the corruption.
Back to top
View user's profile Send private message
EatMeerkats
Apprentice
Apprentice


Joined: 15 Mar 2006
Posts: 234

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 2:25 am    Post subject: Reply with quote

FYI: this has been fixed in the latest drivers, if you unmask x11-drivers/xf86-video-intel-9999. Desperate times call for desperate measures… no stability issues here.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum