View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
cyclopem n00b
|
Posted: Thu Mar 29, 2012 9:11 am Post subject: Gentoo και dns !! |
|
|
Καλησπερα σας!!
Ειμαι καινουργιος στο forum και ( ασχετος θα ελεγα σε θεματα server)
λοιπον αυτο που θελω να κανω ειναι:
Να φτιαξω ενα dns server σπιτι μου για κανω remote σε δυο καταγραφικα ( που εχω, ενα στη δουλεια και ενα στο εξοχικο)
απο τι εχω διαβαση μου κανει εκδοση linux Gentoo απο κει και περα τι πρεπει να χρησιμοποιησω "dnsmasq,pdnsd"???
οτι πληροφορια μου δωσετε πιστευω θα ειναι χρησιμη...
*ξερω οτι υπαρχουν υπηρεσιες που το κανουν αυτο οπως dyndns αλλα θα ηθελα να εξικιοθω με το θεμα.
Ευχαριστω!! _________________ tutto Cambia!! |
|
Back to top |
|
|
atmosx n00b
|
Posted: Sun Jun 24, 2012 11:33 am Post subject: Re: Gentoo και dns !! |
|
|
cyclopem wrote: | Καλησπερα σας!!
Ειμαι καινουργιος στο forum και ( ασχετος θα ελεγα σε θεματα server)
λοιπον αυτο που θελω να κανω ειναι:
Να φτιαξω ενα dns server σπιτι μου για κανω remote σε δυο καταγραφικα ( που εχω, ενα στη δουλεια και ενα στο εξοχικο)
απο τι εχω διαβαση μου κανει εκδοση linux Gentoo απο κει και περα τι πρεπει να χρησιμοποιησω "dnsmasq,pdnsd"???
οτι πληροφορια μου δωσετε πιστευω θα ειναι χρησιμη...
*ξερω οτι υπαρχουν υπηρεσιες που το κανουν αυτο οπως dyndns αλλα θα ηθελα να εξικιοθω με το θεμα.
Ευχαριστω!! |
Καλησπέρα,
Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να κάνεις από αυτά που έγραψες, αλλά για local dns χρησιμοποιώ χρόνια το dnsmasq χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχει πολύ εύκολο configuration. Αν έχεις πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις ή θέλεις να δεις ένα config πες μου
ps. Είχα γράψει έναν οδηγό για mac mini (και macports) αλλά μπορείς εύκολα να το κάνεις σε Gentoo δεν αλλάζει και τίποτε (εκτός από τα paths φυσικά). |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|