Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Older bug in samba-3.5.11, 3.5.12 and 3.6.3?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jimini
Guru
Guru


Joined: 31 Oct 2006
Posts: 595
Location: Germany

PostPosted: Sun Feb 05, 2012 5:07 pm    Post subject: Older bug in samba-3.5.11, 3.5.12 and 3.6.3? Reply with quote

Hey there,
I'd like to send a message from Gentoo to Windows 7 Ultimate by using "smbclient -NM vm_windows7 -I 10.0.0.19". Unfortunately, I only get "NT_STATUS_PIPE_BROKEN" and no message is sent.

Here is the complete output:
Quote:
Atlas ~ # smbclient -NM vm_windows7 -I 10.0.0.19 -d11
smbclient: /usr/lib64/libtdb.so.1: no version information available (required by smbclient)
smbclient: /usr/lib64/libtdb.so.1: no version information available (required by smbclient)
INFO: Current debug levels:
all: True/11
tdb: False/0
printdrivers: False/0
lanman: False/0
smb: False/0
rpc_parse: False/0
rpc_srv: False/0
rpc_cli: False/0
passdb: False/0
sam: False/0
auth: False/0
winbind: False/0
vfs: False/0
idmap: False/0
quota: False/0
acls: False/0
locking: False/0
msdfs: False/0
dmapi: False/0
registry: False/0
lp_load_ex: refreshing parameters
Initialising global parameters
rlimit_max: increasing rlimit_max (1024) to minimum Windows limit (16384)
params.c:pm_process() - Processing configuration file "/etc/samba/smb.conf"
doing parameter max protocol = smb2
Processing section "[global]"
doing parameter workgroup = Workgroup
doing parameter server string = Atlas
doing parameter security = share
doing parameter hosts allow = 10.0.0.12 10.0.0.13 10.0.0.19 10.0.0.20
doing parameter load printers = yes
doing parameter log file = /var/log/samba/log.%m
doing parameter syslog = 6
doing parameter max log size = 100
doing parameter interfaces = 10.0.0.2
doing parameter dns proxy = no
pm_process() returned Yes
lp_servicenumber: couldn't find homes
set_server_role: role = ROLE_STANDALONE
Attempting to register new charset UCS-2LE
Registered charset UCS-2LE
Attempting to register new charset UTF-16LE
Registered charset UTF-16LE
Attempting to register new charset UCS-2BE
Registered charset UCS-2BE
Attempting to register new charset UTF-16BE
Registered charset UTF-16BE
Attempting to register new charset UTF8
Registered charset UTF8
Attempting to register new charset UTF-8
Registered charset UTF-8
Attempting to register new charset ASCII
Registered charset ASCII
Attempting to register new charset 646
Registered charset 646
Attempting to register new charset ISO-8859-1
Registered charset ISO-8859-1
Attempting to register new charset UCS2-HEX
Registered charset UCS2-HEX
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
added interface eth0 ip=10.0.0.2 bcast=10.0.0.255 netmask=255.255.255.0
Netbios name list:-
my_netbios_names[0]="ATLAS"
Client started (version 3.5.11).
s3_event: Added timed event "tevent_req_timedout": 0x7fa3a6806990
Connecting to 10.0.0.19 at port 139
s3_event: Added timed event "tevent_req_timedout": 0x7fa3a6806eb0
s3_event: Destroying timer event 0x7fa3a6806eb0 "tevent_req_timedout"
s3_event: Destroying timer event 0x7fa3a6806990 "tevent_req_timedout"
Socket options:
SO_KEEPALIVE = 0
SO_REUSEADDR = 0
SO_BROADCAST = 0
TCP_NODELAY = 1
TCP_KEEPCNT = 9
TCP_KEEPIDLE = 7200
TCP_KEEPINTVL = 75
IPTOS_LOWDELAY = 0
IPTOS_THROUGHPUT = 0
SO_SNDBUF = 16384
SO_RCVBUF = 87380
SO_SNDLOWAT = 1
SO_RCVLOWAT = 1
SO_SNDTIMEO = 0
SO_RCVTIMEO = 0
TCP_QUICKACK = 1
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
Substituting charset 'UTF-8' for LOCALE
write_socket(4,72)
write_socket(4,72) wrote 72
Sent session request
got smb length of 0
size=0
smb_com=0x0
smb_rcls=0
smb_reh=0
smb_err=0
smb_flg=0
smb_flg2=0
smb_tid=0
smb_pid=0
smb_uid=0
smb_mid=0
smt_wct=0
smb_bcc=0
lang_tdb_init: /usr/lib64/samba/de_DE.utf8.msg: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
Type your message, ending it with a Control-D
this is a message test
s3_event: Added timed event "tevent_req_timedout": 0x7fa3a6808fb0
s3_event: Schedule immediate event "tevent_queue_immediate_trigger": 0x7fa3a67e4cf0
s3_event: Run immediate event "tevent_queue_immediate_trigger": 0x7fa3a67e4cf0
s3_event: Destroying timer event 0x7fa3a6808fb0 "tevent_req_timedout"
cli_message returned NT_STATUS_PIPE_BROKEN


Sending messages to a Windows XP system works fine. The two Windows systems can also send messages to each other.
Regarding Bug 7635 ( https://bugzilla.samba.org/show_bug.cgi?id=7635 ), this problem should have been fixed, but I tried 3.5.11, 3.5.12 and 3.6.3 without success.
Firewalls between the systems are deactivated. All Windows systems are patched.
What am I doing wrong?

Best regards,
Jimini
_________________
"The most merciful thing in the world, I think, is the inability of the human mind to correlate all its contents." (H.P. Lovecraft: The Call of Cthulhu)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum