Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Trying to start mediatomb, but eth0 has bad configuration
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tobox
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 26 Aug 2006
Posts: 146

PostPosted: Fri Jan 27, 2012 1:41 pm    Post subject: Trying to start mediatomb, but eth0 has bad configuration Reply with quote

So I get this

Code:

Bringing up interface eth0
IP address
SIOCSIFADDR: File exists
SIOCSIFFLAGS: Cannot assign requested address
SIOCSIFNETMASK: Cannot assign requested address
SIOCSIFBRDAAAR: --------------------------------------
SIOCSIFFLAGS: ----------------------------------------
ERROR net.eth0 failed to start
ERROR cannot start mediatomb as net.eth0 would not start.


that is the output from /etc/init.d/mediatomb start
_________________
My private page.
beechess.com
Back to top
View user's profile Send private message
bigbangnet
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Jun 2007
Posts: 174

PostPosted: Fri Jan 27, 2012 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

whats suppose to be your internal ip address ? and whats the output of /etc/conf.d/mediatomb ? More specifically the MEDIATOMB_OPTIONS variable.
_________________
I'm a noob, be gentle with me. TEACH ME
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum