Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Failed to emerge dev-embedded/avr-libc-1.7.1 [Solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Yczo
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jul 2011
Posts: 209

PostPosted: Sun Jan 22, 2012 7:07 pm    Post subject: Failed to emerge dev-embedded/avr-libc-1.7.1 [Solved] Reply with quote

Hello i'm trying install a previous version of avr-libc because the last v1.8 brings me problems with the arduino microcontroler

When i try to compile the source

#emerge dev-embedded/avr-libc

obtain the next error

* ERROR: dev-embedded/avr-libc-1.7.1 failed (configure phase):
* econf failed
*
* Call stack:
* ebuild.sh, line 75: Called src_configure
* environment, line 2415: Called _eapi2_src_configure
* phase-helpers.sh, line 571: Called econf
* phase-helpers.sh, line 467: Called die
* The specific snippet of code:
* die "econf failed"
*
* If you need support, post the output of 'emerge --info =dev-embedded/avr-libc-1.7.1',
* the complete build log and the output of 'emerge -pqv =dev-embedded/avr-libc-1.7.1'.
* The complete build log is located at '/var/tmp/portage/dev-embedded/avr-libc-1.7.1/temp/build.log'.
* The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/dev-embedded/avr-libc-1.7.1/temp/environment'.
* S: '/var/tmp/portage/dev-embedded/avr-libc-1.7.1/work/avr-libc-1.7.1'



The first error that i can see on /var/tmp/portage/dev-embedded/avr-libc-1.7.1/temp/build.log is:


checking for suffix of object files... configure: error: in `/var/tmp/portage/dev-embedded/avr-libc-1.7.1/work/$
configure: error: cannot compute suffix of object files: cannot compile
See `config.log' for more details

!!! Please attach the following file when seeking support:
!!! /var/tmp/portage/dev-embedded/avr-libc-1.7.1/work/avr-libc-1.7.1/config.log
^[[31;01m*^[[0m ERROR: dev-embedded/avr-libc-1.7.1 failed (configure phase):


And on /var/tmp/portage/dev-embedded/avr-libc-1.7.1/work/avr-libc-1.7.1/config.log is:


cc1: error: unrecognized command line option "-m64"

I have been searching on google without a satisfactory result.

Please if anyone know something about could be so kind of help me?

Is urgent to me work with the microcontroller that requires this library. I'm doing my university final work with it.

Thanks in advance


Last edited by Yczo on Sun Jan 22, 2012 9:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Yczo
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jul 2011
Posts: 209

PostPosted: Sun Jan 22, 2012 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

ok I must install using

#ABI="avr" emerge dev-embedded/avr-libc

like Flurp had explained in his post. https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-909110.html

Thank you for sahre.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum