Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
sa-update not updating the default channel
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
z0ny
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Mar 2005
Posts: 102
Location: Germany

PostPosted: Tue Dec 13, 2011 9:29 am    Post subject: sa-update not updating the default channel Reply with quote

Hey, since a few days spamassassin's sa-update is unable to update the default channel "updates.spamassassin.org". The error message is:

Code:
config: failed to parse line, skipping, in "/tmp/.spamassassin16964CfFyuXtmp/72_active.cf": uridnsbl        URIBL_SBL_A    sbl.spamhaus.org.   A
channel: lint check of update failed, channel failed


I'm using mail-filter/spamassassin-3.3.1-r4 but also tried the keyworded version 3.3.2-r1 without success. Ideas anybody?
_________________
Old C programmers never die. They're just cast into void.
Back to top
View user's profile Send private message
cdstealer
Guru
Guru


Joined: 30 Oct 2005
Posts: 423
Location: Leeds

PostPosted: Tue Dec 13, 2011 8:38 pm    Post subject: Reply with quote

I got the same issue but I've been unable to pin it down.

I did read somewhere that uncommenting
Code:
loadplugin Mail::SpamAssassin::Plugin::URIDNSBL
from /etc/spamassassin/local.cf fixed it.

This hasn't worked for me.

There is a patch here https://issues.apache.org/SpamAssassin/show_bug.cgi?id=6720, but I'm unsure what to patch.

*edit*

Edited /usr/bin/sa-update and removed the lint check (circa line 804) Comment out the below:
Code:
  if (!lint_check_dir($UPDTmp)) {
    channel_failed("channel: lint check of update failed");
    next;
  }

run sa-update which should complete, then uncomment the above lines. sa-update will complete again without error.

It's a very dirty workaround, but seems to get me past the issue. I'm not sure of any implications.
_________________
# touch it
touch: cannot touch `it': Permission denied
Back to top
View user's profile Send private message
z0ny
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Mar 2005
Posts: 102
Location: Germany

PostPosted: Wed Dec 14, 2011 10:05 am    Post subject: Reply with quote

It seems they fixed the channel - it is working again without any changes. Next time it happens I'll try to enable the URIDNSBL plugin and see if it helps, thanks.
_________________
Old C programmers never die. They're just cast into void.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum