Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
broken emerge!, php pecl-ssh2 [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
techuser
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 Mar 2007
Posts: 82

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 8:52 am    Post subject: broken emerge!, php pecl-ssh2 [SOLVED] Reply with quote

I just woke up and like everyday I do emerge --sync, but today:

emerge --sync

Performing Global Updates:
(Could take a couple of minutes if you have a lot of binary packages.)
.='update pass' *='binary update' #='/var/db update' @='/var/db move'
s='/var/db SLOT move' %='binary move' S='binary SLOT move'
p='update /etc/portage/package.*'
/usr/portage/profiles/updates/3Q-2011..........................
/usr/portage/profiles/updates/4Q-2011......
ERROR: Malformed update entry 'move dev-php5/dev-php5/pecl-ssh2 dev-php/dev-php5/pecl-ssh2'
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/emerge", line 43, in <module>
retval = emerge_main()
File "/usr/lib/portage/pym/_emerge/main.py", line 1531, in emerge_main
_global_updates(trees, mtimedb["updates"], quiet=("--quiet" in myopts)):
File "/usr/lib/portage/pym/portage/_global_updates.py", line 160, in _global_updates
moves = vardb.move_ent(update_cmd, repo_match=repo_match)
File "/usr/lib/portage/pym/portage/dbapi/vartree.py", line 300, in move_ent
origmatches = self.match(origcp, use_cache=0)
File "/usr/lib/portage/pym/portage/dbapi/vartree.py", line 474, in match
origdep, mydb=self, use_cache=use_cache, settings=self.settings)
File "/usr/lib/portage/pym/portage/dbapi/dep_expand.py", line 33, in dep_expand
mydep = Atom(mydep, allow_repo=True)
File "/usr/lib/portage/pym/portage/dep/__init__.py", line 1097, in __init__
raise InvalidAtom(self)
InvalidAtom: dev-php5/dev-php5/pecl-ssh2


I cannot do anything with emerge! I cannot sync or emerge emerge.

I looked for pecl-ssh2 but is not in my system:
locate pecl-ssh2
/usr/portage/dev-php/pecl-ssh2
/usr/portage/dev-php/pecl-ssh2/ChangeLog
/usr/portage/dev-php/pecl-ssh2/Manifest
/usr/portage/dev-php/pecl-ssh2/metadata.xml
/usr/portage/dev-php/pecl-ssh2/pecl-ssh2-0.11.2-r1.ebuild
/usr/portage/metadata/cache/dev-php/pecl-ssh2-0.11.2-r1


Help please! I'm just an sync addict, I need my system and portage updated and my libraries and dependencies in good status.


need more info?

thanks!


Last edited by techuser on Sun Oct 23, 2011 11:39 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Henning
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Sep 2002
Posts: 196
Location: Braunschweig

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 9:02 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

I have made a 'emerge --sync' today morning.

After syncing I get the same messages as described above.

No 'emerge --sync' or i.e. 'emerge -p system' possible.


Need help too.

Henning
Back to top
View user's profile Send private message
arpad
n00b
n00b


Joined: 15 Jun 2006
Posts: 22
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 9:15 am    Post subject: Reply with quote

Hi!

I ran in to this too. After I straced the emerge --metadata process I found the relevant file (/usr/portage/profiles/updates/4Q-2011).

Edit this, delete the 'move dev-php5/dev-php5/pecl-ssh2 dev-php/dev-php5/pecl-ssh2' line, then run emerge --metadata again. I can emerge after performed this.

Code:

vim /usr/portage/profiles/updates/4Q-2011
emerge --metadata


Arpad
Back to top
View user's profile Send private message
Henning
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Sep 2002
Posts: 196
Location: Braunschweig

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 9:21 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

I have found a solution for me.

I think the reason for this problems is in /usr/portage/profiles/update/4Q-2011

Just remove the line
Code:
move dev-php5/dev-php5/pecl-ssh2 dev-php/dev-php5/pecl-ssh2

and everything works fine.

Of course if you make a 'emerge --sync' you have to clean the file again.

Henning
Back to top
View user's profile Send private message
techuser
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 Mar 2007
Posts: 82

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 11:39 am    Post subject: solved Reply with quote

thanks a lot, is solved.
Back to top
View user's profile Send private message
Hwoarang
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 24 Feb 2007
Posts: 701
Location: Leeds, UK

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 11:45 am    Post subject: Reply with quote

https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=388187
Back to top
View user's profile Send private message
Bones McCracker
Veteran
Veteran


Joined: 14 Mar 2006
Posts: 1609
Location: U.S.A.

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 11:51 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks.
_________________
patrix_neo wrote:
The human thought: I cannot win.
The ratbrain in me : I can only go forward and that's it.
Back to top
View user's profile Send private message
lubo777
n00b
n00b


Joined: 28 Mar 2006
Posts: 17
Location: Sofia, Bulgaria

PostPosted: Fri Oct 28, 2011 9:47 am    Post subject: Reply with quote

thanks, it solved my problem also! :)
_________________
Sawyer MINI
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum