Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
www-apache/mod_perl and apache USE flag
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
upengan78
l33t
l33t


Joined: 27 Jun 2007
Posts: 710
Location: IL

PostPosted: Fri Sep 16, 2011 5:47 pm    Post subject: www-apache/mod_perl and apache USE flag Reply with quote

Hi,

I have apache2 on gentoo-amd64. Trying to emerge world, but it fails because mod-perl can not be installed when apache is using worker MPM(USE + threads)

Isn't mod-perl not ready for working with apache using worker MPM ? If not really then is there any work around?

emerge -avuDN world
Code:

 * IMPORTANT: 1 news items need reading for repository 'gentoo'.
 * Use eselect news to read news items.


These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!

emerge: there are no ebuilds built with USE flags to satisfy "www-servers/apache[-threads]".
!!! One of the following packages is required to complete your request:
- www-servers/apache-2.2.21::gentoo (Change USE: -threads)
(dependency required by "www-apache/mod_perl-2.0.4-r1" [installed])
(dependency required by "app-backup/backuppc-3.2.1-r2" [installed])
(dependency required by "@selected" [set])
(dependency required by "@world" [argument])

 * IMPORTANT: 1 news items need reading for repository 'gentoo'.
 * Use eselect news to read news items.


EDIT:

Forgot to mention why I need apache +threads. I am running 389- directory services has another package 389-admin which demands apache to use threads. Another point I read recently, apache with worker MPM (+threads) may have better performance than prefork(-threads)..

Any thoughts?

Thanks!!
Back to top
View user's profile Send private message
mimosinnet
l33t
l33t


Joined: 10 Aug 2006
Posts: 686
Location: Barcelona, Spain

PostPosted: Tue Apr 17, 2012 10:05 am    Post subject: Reply with quote

The solution to this issue can be found in this thread.

Cheers!
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved.
Take care of the community answering unanswered posts.
Back to top
View user's profile Send private message
upengan78
l33t
l33t


Joined: 27 Jun 2007
Posts: 710
Location: IL

PostPosted: Tue Apr 17, 2012 1:25 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, that indeed is useful. Btw, I had removed 389-ds due to these issues. Hopefully I can reemerge those now.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum