Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
artifacts in latest mesa
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DaggyStyle
Watchman
Watchman


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 5573

PostPosted: Fri Sep 09, 2011 8:34 am    Post subject: artifacts in latest mesa Reply with quote

hello,

I run a multiseat conf where I have a ati 3650 pciex2.0 x16 connected to a pciex2.0 x4 slot.

since the start I seems to have artifacts in the windows decoration.
I use kde 4.7.1 (was in 4.7 too) and latest foss radeon (latest gentoo-sources and svn/git mesa, libdrm and xf86-video-ati).
afaik, I'm not using kwin Compositing (before the relevant dialogs where grayed, not they are not but the relevant checkbox is not selected, also checking kwinrc reveals that I'm not using Compositing)
any idea how can I fix this?
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
Back to top
View user's profile Send private message
Voltago
Advocate
Advocate


Joined: 02 Sep 2003
Posts: 2593
Location: userland

PostPosted: Sat Sep 17, 2011 10:57 am    Post subject: Reply with quote

Mesa since 7.11 uses gallium3d for ATI R6xx chips by default iirc. List the installed drivers with
Code:
eselect mesa list

and try to revert to the 'classic' driver. If you're already using classic, try the gallium driver.


Last edited by Voltago on Sat Sep 17, 2011 11:23 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Uncle_Psychosis
Guru
Guru


Joined: 31 Jan 2004
Posts: 387

PostPosted: Sat Sep 17, 2011 11:12 am    Post subject: Reply with quote

I upgraded to kde-4.7.1 yesterday and had horrible artifacting problems. I'm using NVIDIA though. Don't know if its a related problem?
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Watchman
Watchman


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 5573

PostPosted: Sun Sep 18, 2011 5:04 am    Post subject: Reply with quote

not sure, but I do feel that kde-4.7.0/1 are worst than previous version
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
Back to top
View user's profile Send private message
Voltago
Advocate
Advocate


Joined: 02 Sep 2003
Posts: 2593
Location: userland

PostPosted: Sun Sep 18, 2011 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

No problems here so far, but I'm using intel graphics hardware.
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Watchman
Watchman


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 5573

PostPosted: Mon Sep 19, 2011 3:39 am    Post subject: Reply with quote

my problem might be related to the connection of the card thought.

also, my feeling is not only about the gui, but overall
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum