Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
conky double buffer fails
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
snobbslakt
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 19

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 4:18 pm    Post subject: conky double buffer fails Reply with quote

i get this from conky:
Code:

Conky: failed to set up double buffer
Conky: drawing to single buffer


I have
Code:
double_buffer yes

in conkyrc
and i have
Code:

Section "Module"
    Load "dbe"
EndSection

in xorg.conf

is there a way to see if the double buffer extension works in or if there is something else weird going on?

please someone give me a start where to look. i hate having conky flicker...
i have some trouble with the ati driver, maybe thats whats wrong. ive tried to get it work for some time now...
Back to top
View user's profile Send private message
Sadako
Advocate
Advocate


Joined: 05 Aug 2004
Posts: 3792
Location: sleeping in the bathtub

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

xdpyinfo should tell you whether or not double buffer is loaded, also grep the Xorg logs for (WW) and (EE) entries.

What window manager are you using, and what else do you have running?
_________________
"You have to invite me in"
Back to top
View user's profile Send private message
snobbslakt
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 19

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

thanks for fast reply.
xdpyinfo says nothing about dbe so i guess its not loaded :(

Code:

cat /var/log/Xorg.0.log|grep \(WW\):

(WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
(WW) fglrx: More than one matching Device section for instances
(WW) fglrx(0): Option "UseFastTLS" requires an integer value
(WW) fglrx(0): board is an unknown third party board, chipset is supported
(WW) fglrx(0): More than one displays are connected,so clone mode is enabled
(WW) fglrx(0): Probed monitor is 330x210 mm, using Displaysize 334x222 mm
(WW) fglrx(0): ***********************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization disabled!    *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available    *
(WW) fglrx(0): ***********************************
(WW) fglrx(0): Failed to set up write-combining range (0xd7000000,0xfe0000)
(WW) fglrx(0): Failed to set up write-combining range (0xd6000000,0x1fe0000)
(WW) fglrx(0): Failed to set up write-combining range (0xd4000000,0x3fe0000)
(WW) fglrx(0): Failed to set up write-combining range (0xd0000000,0x7fe0000)
(WW) fglrx(0): Textured Video not supported without DRI enabled.
(WW) fglrx(0): Video Overlay not supported on AVIVO based graphics cards. For XVideo support use Option "TexturedVideo".
(WW) fglrx(0): Option "RenderAccel" is not used
(WW) fglrx(0): Option "DRI" is not used


Code:

cat /var/log/Xorg.0.log|grep \(EE\)

(EE) AIGLX: Screen 0 is not DRI capable


this give some hints why i havnt got fglrx working.. but it says nothing about dbe.. are they connected in some way? DRI and DBE?

Code:

cat /var/log/Xorg.0.log|grep -i dbe:

(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
(II) fglrx(0): [pcie] 126976 kB allocated with handle 0xdeadbeef
Back to top
View user's profile Send private message
Sadako
Advocate
Advocate


Joined: 05 Aug 2004
Posts: 3792
Location: sleeping in the bathtub

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

"DOUBLE-BUFFER" is what xdpyinfo reports here, not dbe.
_________________
"You have to invite me in"
Back to top
View user's profile Send private message
snobbslakt
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 19

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

ooh.
and i run fluxbox, kernel version 2.6.21 (that i compiled myself so i might have missed something..)
i have gnome and some kde things installed but i dont use much of them..

my graphic card is: ATI Mobility Radeon X1400
Back to top
View user's profile Send private message
snobbslakt
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 19

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

ooh. ok. but i checked the whole output manually. just wrote so as an example or whatever...

xdpyinfo |grep -i DOUBLE
dosnt give any output either
Back to top
View user's profile Send private message
Sadako
Advocate
Advocate


Joined: 05 Aug 2004
Posts: 3792
Location: sleeping in the bathtub

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:23 pm    Post subject: Reply with quote

Ah, so you really don't have double buffering working then.

Check the Xorg log and see if there is anything after it says "Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so"?
_________________
"You have to invite me in"
Back to top
View user's profile Send private message
snobbslakt
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 19

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

well... i gave you this before:
Code:

cat /var/log/Xorg.0.log|grep -i dbe:

(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
(II) fglrx(0): [pcie] 126976 kB allocated with handle 0xdeadbeef
Back to top
View user's profile Send private message
snobbslakt
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 19

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:31 pm    Post subject: Reply with quote

cat /var/log/Xorg.0.log|grep libdbe -A10

Code:

(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.3.0, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 0.3
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.3.0, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
Back to top
View user's profile Send private message
Sadako
Advocate
Advocate


Joined: 05 Aug 2004
Posts: 3792
Location: sleeping in the bathtub

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

I meant look through it yourself, there could be something relevant which doesn't contain "dbe" so that grep command would miss it.

Edit; nevermind, you beat me to it.
_________________
"You have to invite me in"
Back to top
View user's profile Send private message
Sadako
Advocate
Advocate


Joined: 05 Aug 2004
Posts: 3792
Location: sleeping in the bathtub

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:36 pm    Post subject: Reply with quote

That's pretty much identical to what I get.

Why the hell is xdpyinfo not listing it though?

Was it working for you before?

Have you updated anything recently?
_________________
"You have to invite me in"
Back to top
View user's profile Send private message
snobbslakt
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 19

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:43 pm    Post subject: Reply with quote

i have a pretty new installation. i think it has worked on this computer before. but then again. i have got the ati-drivers to work before too. in ubuntu, gentoo and debian...
Back to top
View user's profile Send private message
snobbslakt
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 19

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

well.
thanks for your help.. i guess its hard to know why its not loaded when the logs says it's loading...
i get back to this thread some other time if someone has an idea whats worng... or if i get it working (and know how i did)
Back to top
View user's profile Send private message
Efo
Guru
Guru


Joined: 23 Jun 2005
Posts: 468

PostPosted: Sat Dec 08, 2007 6:23 pm    Post subject: Reply with quote

Hi snobbslakt,

I am having the ame problem, please let me know if you got it work.

Thans,

Efo
Back to top
View user's profile Send private message
Mr. Ulmo
n00b
n00b


Joined: 06 Aug 2007
Posts: 9

PostPosted: Fri Jan 15, 2010 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

I have the same problem with ati-drivers and dual monitor, but setting xorg to one monitor, then double buffer works ...
Back to top
View user's profile Send private message
JohnLM
n00b
n00b


Joined: 20 Apr 2009
Posts: 71
Location: LATVIA

PostPosted: Mon Sep 05, 2011 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

I have ati-drivers-11.8 running dual-head with xinerama.
Same problem. Have you guys solved this?
_________________
"I reject your reality and substitute my own" - A. Savage
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum