Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved] hostapd -dd doesn't display debug messages
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
solamour
l33t
l33t


Joined: 21 Dec 2004
Posts: 651
Location: San Diego, CA

PostPosted: Sat Sep 03, 2011 12:33 am    Post subject: [Solved] hostapd -dd doesn't display debug messages Reply with quote

I did "emerge -vDu world", and hostapd stopped working. When something like this happens, I use the following command to see what's happening, but now it just sits there with no output.

Code:
hostapd -dd /etc/hostapd/hostapd.conf


I'm able to see the AP from a WiFi device, but the connection never goes through. Please guide me what I need to look for. Thank you.

Code:
/etc/hostapd/hostapd.conf
   interface=wlan0
   driver=nl80211
   ssid=mywifi
   hw_mode=g
   channel=1



Code:
# iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

sit0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bg  Mode:Master  Frequency:2.412 GHz  Tx-Power=20 dBm
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:on

mon.wlan0  IEEE 802.11bg  Mode:Monitor  Tx-Power=20 dBm
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off

__
sol


Last edited by solamour on Sat Sep 03, 2011 1:48 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
solamour
l33t
l33t


Joined: 21 Dec 2004
Posts: 651
Location: San Diego, CA

PostPosted: Sat Sep 03, 2011 1:41 am    Post subject: Reply with quote

Never mind. It turned out that "debug" USE flag was turned off by default. When I put it back, the debug messages came back as well.

Code:
# grep hostapd /etc/portage/package.use
net-wireless/hostapd debug


Code:
# emerge -ptv hostapd

These are the packages that would be merged, in reverse order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild   R    ] net-wireless/hostapd-0.7.3  USE="debug ipv6 ssl wps -logwatch -madwifi" 0 kB


I believe the debug flag was added in "0.7.3", because I don't see it in "0.6.9". Anyhow, I'm still not able to make hostapd work, but at least I'm getting the debug messages, so that should be enough.
__
sol
Back to top
View user's profile Send private message
solamour
l33t
l33t


Joined: 21 Dec 2004
Posts: 651
Location: San Diego, CA

PostPosted: Sat Sep 03, 2011 2:30 am    Post subject: Reply with quote

net-wireless/hostapd-0.7.3 doesn't seem to be compatible with the WiFi device I'm using (18e8:6238, Ralink RT73USB). Downgrading to "0.6.9" solved the problem.
__
sol
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum