Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[ConsoleKit session] Failed to connect to socket (resolved)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Antione_7
n00b
n00b


Joined: 21 Jul 2011
Posts: 69
Location: México, D.F

PostPosted: Fri Aug 05, 2011 1:58 am    Post subject: [ConsoleKit session] Failed to connect to socket (resolved) Reply with quote

Hi,

I just termated to install KDE, I reboot and I enter my login and password, but it appears an error message:

Warning: Cannot open ConsoleKit session: Unable to open session: Failed to connect to socket /var/run/dbus/system_bus_socket: No such file or directory.
_________________
Antoine,
Nationality: French


Last edited by Antione_7 on Fri Aug 05, 2011 4:00 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
tetromino
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 02 Dec 2003
Posts: 215

PostPosted: Fri Aug 05, 2011 2:26 am    Post subject: Reply with quote

From the console, do
/etc/init.d/dbus restart

and see if there are any error messages. If dbus complains about missing machine-id and /etc/machine-id exists, you may need to
ln -sf /etc/machine-id /var/lib/dbus/machine-id
Back to top
View user's profile Send private message
Antione_7
n00b
n00b


Joined: 21 Jul 2011
Posts: 69
Location: México, D.F

PostPosted: Fri Aug 05, 2011 3:25 am    Post subject: Reply with quote

I did /etc/init.d/dbus restartand it's ok(not errors) but i rebot and entered my login and password, the problem is still here.

Thank you.
_________________
Antoine,
Nationality: French
Back to top
View user's profile Send private message
tetromino
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 02 Dec 2003
Posts: 215

PostPosted: Fri Aug 05, 2011 3:38 am    Post subject: Reply with quote

If dbus works when started manually but doesn't start when you reboot, it probably means that you haven't added it to your default runlevel. Try the following:
rc-update add dbus default
rc-update add consolekit default
Back to top
View user's profile Send private message
Antione_7
n00b
n00b


Joined: 21 Jul 2011
Posts: 69
Location: México, D.F

PostPosted: Fri Aug 05, 2011 3:59 am    Post subject: Reply with quote

I did the both and it's ok thank you!!!
_________________
Antoine,
Nationality: French
Back to top
View user's profile Send private message
cazort
Guru
Guru


Joined: 19 Sep 2004
Posts: 343
Location: Lancaster, PA

PostPosted: Tue Aug 30, 2011 8:24 pm    Post subject: Reply with quote

I just encountered this problem, and this "fix". Previous versions of KDE (i.e. <=4.4) did not seem to generate this error message. I just updated to 4.6.

Is this "feature creep" that is going to lead to bloat? I'd rather not use these daemons unless they're necessary.

Is there a way to disable this error message, or specify for KDE to not use these features?

I noticed that I was able to log in without consolekit running...it gave me an error message but everything seemed to work fine.
_________________
Alex Zorach | Teacology | RateTea | Why This Way
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum