Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Converting rrdtool db after gcc upgrade
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mp342
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Aug 2010
Posts: 165
Location: France

PostPosted: Fri Oct 07, 2011 9:43 pm    Post subject: Converting rrdtool db after gcc upgrade Reply with quote

Hi,

Since I've upgraded gcc (4.4.5 to 4.5.3-r1), my rrdtool dbs stops working because of this error : ERROR: This RRD was created on another architecture.

The rrdtool solution for this problem is to export the data in xml format from the source system and import them in the new system. But, how can I do that since I already have upgraded all my system ?

Is it possible to only rebuild rrdtool with the old version of gcc ?

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
arantius
n00b
n00b


Joined: 03 Jan 2004
Posts: 64

PostPosted: Mon Oct 10, 2011 1:53 am    Post subject: Reply with quote

I hadn't realized it was gcc, but after seeing this post I realize I'm in exactly the same hole, I upgraded GCC and all my RRDs are broken with the same error.

But moreover, just trying to run the tutorial:

Code:
$  rrdtool create target.rrd \
         --start 1023654125 \
         --step 300 \
         DS:mem:GAUGE:600:0:671744 \
         RRA:AVERAGE:0.5:12:24 \
         RRA:AVERAGE:0.5:288:31
rrd_dontneed: Argument 'rrd_file' is NULL.
Segmentation fault
$ rrdtool dump target.rrd
ERROR: This RRD was created on another architecture


Is rrdtool just broken with gcc 4.5.3? I'm on the hardened profile.
Back to top
View user's profile Send private message
mp342
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Aug 2010
Posts: 165
Location: France

PostPosted: Mon Oct 10, 2011 7:49 am    Post subject: Reply with quote

Thanks ! I didn't try to create new databases and I was stuck with the architecture issue. With a segfault, it's easier to find the problem.

It seems rrdtool-1.3.8 doesn't work with gcc 4.5.3. I upgraded rrdtool to ~x86 version and my databases work again.

I filled a bug report :
https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=386605
Back to top
View user's profile Send private message
arantius
n00b
n00b


Joined: 03 Jan 2004
Posts: 64

PostPosted: Mon Oct 10, 2011 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

Confirmed, upgrading to 1.4.5-r1 makes everything work again.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum