Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Net issue
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sadarmy
n00b
n00b


Joined: 02 Jun 2011
Posts: 3

PostPosted: Thu Jun 02, 2011 3:59 pm    Post subject: Net issue Reply with quote

Hi,

After doing deep updates World, net.eth0 no longer appear on /etc/init.d/ directory and as a result, NIC would not start anymore. The error message says:

#/etc/init.d/net.eth0 start
* Starting eth0
/etc/init.d/net.eth0: line 253: cd: /net: No such file or directory
ls: cannot access *.sh: No such file or directory
/etc/init.d/net.eth0: line 329: bash_variable: command not found
* No interface module has been loaded
* ERROR: net.eth0 failed to start

We tried a few things to no avail - see the links below.

https://forums.gentoo.org/viewtopic.php?p=3607671
http://www.gossamer-threads.com/lists/gentoo/user/136633
http://www.gentoo.org/doc/en/openrc-migration.xml


We also tried booting using different kernel configuration and still no luck.

Please advise.

Thanks in advance.
Back to top
View user's profile Send private message
sadarmy
n00b
n00b


Joined: 02 Jun 2011
Posts: 3

PostPosted: Thu Jun 02, 2011 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

Anyone? Please?

I'm out of idea here.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Moderator
Moderator


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 16007

PostPosted: Thu Jun 02, 2011 10:16 pm    Post subject: Reply with quote

What is the output of emerge --info? We need to know the contents of those files, and the easiest way to do that is to know the version of the package that installed the file.

For a baselayout-1 user, I would say that somehow $MODULES_DIR has been set to /net. This could happen if $svclib is an empty string.
Back to top
View user's profile Send private message
sadarmy
n00b
n00b


Joined: 02 Jun 2011
Posts: 3

PostPosted: Sat Jun 04, 2011 12:19 am    Post subject: Reply with quote

We figure it out. Re-emerging openrc and baselayout did the trick.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum