Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Résolu][migration openrc baselayout]serveur demarre plus
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ibasaw
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Aug 2006
Posts: 130
Location: France

PostPosted: Tue May 17, 2011 8:48 pm    Post subject: [Résolu][migration openrc baselayout]serveur demarre plus Reply with quote

Hello,

J'ai fais la maj openrc et baselout, suivi le tuto
etc-update
puis reboot

Impossible de redemarre sur mon serveur, pourtant il semble tourne, je peu voir les logs en mode rescue (ovh)

On dirait que c'est un soucis de connection rezo/sshd pourtant sshd est bien configure et dans le rc-update default

Je comprend pas pourquoi il veut plus redemarre

Code:

default 0
timeout 0

title=Gentoo Linux (2.6.37-hardened-r7)
root (hd0,0)
kernel /boot/kernel-genkernel-x86_64-2.6.37-hardened-r7 root=/dev/ram0 init=/linuxrc ramdisk=8192 real_root=/dev/sda1
initrd /boot/initramfs-genkernel-x86_64-2.6.37-hardened-r7
title=Gentoo Linux (2.6.36-hardened-r6)
root (hd0,0)
kernel /boot/kernel-genkernel-x86_64-2.6.36-hardened-r6 root=/dev/ram0 init=/linuxrc ramdisk=8192 real_root=/dev/sda1
initrd /boot/initramfs-genkernel-x86_64-2.6.36-hardened-r6


Code:

CFLAGS="-O2 -pipe -march=k8"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
MAKEOPTS="-j18"

USE="additions alsa avi ctype curl dbus extras ffmpeg gd headless jpeg jpeg2k json sql webkit
     mencoder mp4box mplayer netboot opengl php sdk sftp simplexml sqlite static-libs symlink
     truetype unicode vfw yamdi zip -X -gtk -kde -gnome -hal -svg -postgres -qt -sdl -qt3support -qt3 -qt4 -arts -gpm"
   
FEATURES="parallel-fetch" #distcc ccache

GENTOO_MIRRORS="http://mirror.ovh.net/gentoo-distfiles/ ftp://mirror.ovh.net/gentoo-distfiles/ ftp://gentoo.imj.fr/pub/gentoo/ ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.gentoo.org/ ftp://ftp.tu-clausthal.de/pub/linux/gentoo/"

CCACHE_SIZE="2G"
CCACHE_DIR="/var/tmp/ccache"

APACHE2_MODULES="${APACHE2_MODULES} auth_basic expires"

PHP_TARGETS="php5-3"


Code:

config_eth0="xxxxx netmask 255.255.255.0"
routes_eth0="default gw xxxxx.254"


Merci pour votre aide
Cordialement


Last edited by ibasaw on Wed May 18, 2011 7:50 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
SlashRhumSlashNeisson
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 200
Location: Lille

PostPosted: Wed May 18, 2011 5:25 am    Post subject: Reply with quote

Salut,

regardes si net.eth0 existe dans /etc/init.d, j'ai du recréer le lien après la même mise à jour.
_________________
Gentoo only
Back to top
View user's profile Send private message
ibasaw
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Aug 2006
Posts: 130
Location: France

PostPosted: Wed May 18, 2011 7:00 am    Post subject: Reply with quote

ca point vers net.lo

Je viens de voir ca:

Code:

May 17 21:36:19  /etc/init.d/net.eth1[14242]: ERROR: interface eth1 does not exist
May 17 21:36:19  /etc/init.d/net.eth1[14243]: Ensure that you have loaded the correct kernel module for your hardware
May 17 21:36:19  /etc/init.d/net.eth1[14190]: ERROR: net.eth1 failed to start
Back to top
View user's profile Send private message
ibasaw
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Aug 2006
Posts: 130
Location: France

PostPosted: Wed May 18, 2011 7:49 am    Post subject: Reply with quote

Probleme résolu grace a un ami :)

solution:


suppresion de eth1 dans le runlevel default puis reboot
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum