Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
errors after Baselayout update
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
urmel
n00b
n00b


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 5

PostPosted: Tue May 10, 2011 5:58 am    Post subject: errors after Baselayout update Reply with quote

Hello all,

after running yesterdays baselayout / openrc upgrade on an amd64 gentoo I receive several errors.
For example :

Code:

sudo /etc/init.d/spamd restart
 * Caching service dependencies ...
/etc/init.d/../conf.d/net: line 60: config_eth0:1=xxx.xxx.xxx.114 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 61: config_eth0:2=xxx.xxx.xxx.115 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 62: config_eth0:3=xxx.xxx.xxx.116 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 63: config_eth0:4=xxx.xxx.xxx.117 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 64: config_eth0:5=xxx.xxx.xxx.118 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 65: config_eth0:6=xxx.xxx.xxx.119 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 66: config_eth0:7=xxx.xxx.xxx.120 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 67: config_eth0:8=xxx.xxx.xxx.121 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 68: config_eth0:9=xxx.xxx.xxx.122 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 96: xxx.xxx.xxx.0/24 via xxx.xxx.xxx.126: No such file or directory
/etc/init.d/../conf.d/net: line 142: xxx.xxx.xxx.1: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 60: config_eth0:1=xxx.xxx.xxx.114 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 61: config_eth0:2=xxx.xxx.xxx.115 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 62: config_eth0:3=xxx.xxx.xxx.116 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 63: config_eth0:4=xxx.xxx.xxx.117 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 64: config_eth0:5=xxx.xxx.xxx.118 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 65: config_eth0:6=xxx.xxx.xxx.119 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 66: config_eth0:7=xxx.xxx.xxx.120 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 67: config_eth0:8=xxx.xxx.xxx.121 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 68: config_eth0:9=xxx.xxx.xxx.122 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127: command not found
/etc/init.d/../conf.d/net: line 96: xxx.xxx.xxx.0/24 via xxx.xxx.xxx.126: No such file or directory
/etc/init.d/../conf.d/net: line 142: xxx.xxx.xxx.1: command not found                                                                                                         [ ok ]
 * Stopping spamd ...                                                                                                                                                      [ ok ]
 * Starting spamd ...


Here are the lines in my /etc/conf.d/net ( basicly only removed the bash style arrays )

Code:

config_eth0="xxx.xxx.xxx.113 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127" 
config_eth0:1="xxx.xxx.xxx.114 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"
config_eth0:2="xxx.xxx.xxx.115 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"
config_eth0:3="xxx.xxx.xxx.116 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"
config_eth0:4="xxx.xxx.xxx.117 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"
config_eth0:5="xxx.xxx.xxx.118 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"
config_eth0:6="xxx.xxx.xxx.119 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"
config_eth0:7="xxx.xxx.xxx.120 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"
config_eth0:8="xxx.xxx.xxx.121 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"
config_eth0:9="xxx.xxx.xxx.122 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"

routes_eth0="default via xxx.xxx.xxx.126"       
        "xxx.xxx.xxx.0/24 via xxx.xxx.xxx.126"     

fallback_eth0="xxx.xxx.xxx.113 netmask 255.255.255.0"
fallback_route_eth0="default via xxx.xxx.xxx.126"


Any ideas what I missed out or what causes the errors ?
Back to top
View user's profile Send private message
v_andal
Guru
Guru


Joined: 26 Aug 2008
Posts: 534
Location: Germany

PostPosted: Tue May 10, 2011 7:00 am    Post subject: Reply with quote

Maybe /etc/init.d/net.ethX symlinks?
Back to top
View user's profile Send private message
krinn
Watchman
Watchman


Joined: 02 May 2003
Posts: 7466

PostPosted: Tue May 10, 2011 9:38 am    Post subject: Re: errors after Baselayout update Reply with quote

Code:

config_eth0:1="xxx.xxx.xxx.114 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"

special chars need to be convert to underscore
config_eth0:1 -> config_eth0_1
sorry i don't know where i've read that, it's been too long i've switch to openrc

and :
routes_eth0="default via xxx.xxx.xxx.126"
"xxx.xxx.xxx.0/24 via xxx.xxx.xxx.126"
Back to top
View user's profile Send private message
urmel
n00b
n00b


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 5

PostPosted: Tue May 10, 2011 11:02 am    Post subject: Solved Re: errors after Baselayout update Reply with quote

krinn wrote:
Code:

config_eth0:1="xxx.xxx.xxx.114 netmask 255.255.255.240 broadcast xxx.xxx.xxx.127"

special chars need to be convert to underscore
config_eth0:1 -> config_eth0_1
sorry i don't know where i've read that, it's been too long i've switch to openrc "


Prolly in openrc/net.example .. Changed it to "_" syntax and the errors are gone.
The old syntax still works tho since all the interfacews came up correct even with
the ":" syntax

Quote:

and :
routes_eth0="default via xxx.xxx.xxx.126"
"xxx.xxx.xxx.0/24 via xxx.xxx.xxx.126


yeah my typo caused that error

thanks for the replies
Back to top
View user's profile Send private message
dberkholz
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 18 Mar 2003
Posts: 1008
Location: Minneapolis, MN, USA

PostPosted: Tue May 10, 2011 4:18 pm    Post subject: Reply with quote

Can you please add [SOLVED] to the beginning of your thread's subject?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum