Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
tg3: Problem fetching invariants of chip, aborting.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
zhuyan
n00b
n00b


Joined: 30 Mar 2006
Posts: 52

PostPosted: Wed Apr 27, 2011 5:48 am    Post subject: tg3: Problem fetching invariants of chip, aborting. Reply with quote

I am struggling this problem.

1)My machine is x86_64
2)My kernel can be loaded successful.
3)during kernel loading I saw some tg3 messages. one of them "tg3: Problem fetching invariants of chip, aborting." (I build tg3 as a module)

But after loggin, "modprobe tg3" gives an error: devices or resources busy

One more thing is that on LiveDVD, I can bingup the ethernet card by

rmmod tg3
modprobe broadcom
modprobe tg3

So I believe I should use tg3 for my ethernet card, but somehow I need to let kernel load "broadcom" first and then tg3. But tried some kernel config, kernel always keeps giving this message at the beginning of loading.

Can someone give some suggestion?


It's not easy for me to put my computer's information here. But it seems that FC12 has the similar issue. I am wondering if anyone can workaround this problem.

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=525966

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
chiefbag
Guru
Guru


Joined: 01 Oct 2010
Posts: 542
Location: The Kingdom

PostPosted: Wed Apr 27, 2011 10:49 am    Post subject: Reply with quote

I have come across problems using the below Broadcom card and the solution as you described seemed to work, however this is a pain in the ass.
Eventually I just put in a second NIC and used that instead.

Whats going on with these drivers?

Code:
rmmod tg3
modprobe broadcom
modprobe tg3


04:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe (rev 01)
Back to top
View user's profile Send private message
zhuyan
n00b
n00b


Joined: 30 Mar 2006
Posts: 52

PostPosted: Wed Apr 27, 2011 6:42 pm    Post subject: Reply with quote

The problem is: After started with kernel I build. I can't inmod tg3 anyway. I always get "devices or resources busy"

I saw this online. But it seems not work for me.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
chiefbag
Guru
Guru


Joined: 01 Oct 2010
Posts: 542
Location: The Kingdom

PostPosted: Wed Apr 27, 2011 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

Did you try

modprobe -r broadcom
modprobe -r tg3
modprobe broadcom
modprobe tg3
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum