Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KDE suspend doesn't work in 4.7.2
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
i92guboj
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 10306
Location: Córdoba (Spain)

PostPosted: Tue Oct 18, 2011 11:10 am    Post subject: KDE suspend doesn't work in 4.7.2 Reply with quote

I don't know when was the last time I used this, so I have no idea when did it break.

Some things worth noting:

  • 'pm-suspend' works, so it's a kde issue, for sure.
  • 'echo -n mem > /sys/power/state' works as well.
  • choosing suspend or hibernate does not make a difference.
  • using the menu option or the shutdown dialog option makes no difference.
  • acpid is not running, but running it and restarting doesn't make a difference.
  • kdm is not running (using qingy) but starting it and login-in again makes no difference.
  • upower and udev USE flags are in place since prehistoric times, as is policykit, and also consolekit, so that's not it either.


Any ideas or is this just another KDE bug (TM)? :lol:
_________________
Gentoo Handbook | My website
Back to top
View user's profile Send private message
Randy Andy
Veteran
Veteran


Joined: 19 Jun 2007
Posts: 1136
Location: /dev/koelsch

PostPosted: Thu Oct 20, 2011 10:26 am    Post subject: Reply with quote

Hi i92guboj,

could be this reason.

https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-880403-highlight-shutdown.html

Much success, Andy.
_________________
If you want to see a Distro done right, compile it yourself!
Back to top
View user's profile Send private message
dE_logics
Advocate
Advocate


Joined: 02 Jan 2009
Posts: 2253
Location: $TERM

PostPosted: Thu Oct 20, 2011 11:44 am    Post subject: Reply with quote

kde-base/powerdevil's pm-utility USE set?
_________________
My blog
Back to top
View user's profile Send private message
jfp
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jul 2007
Posts: 281
Location: Virginia, USA

PostPosted: Thu Oct 20, 2011 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

I would like to see more detail on what the problem is. That is saying "Suspend doesn't work" covers a lot of ground...
For example, I too could say that "suspend (hibernate) doesn't work", although in my case both suspend and hibernate work perfectly, it is resume where I have problems.

What kernel sources/version are you using?
Desktop or laptop?
Does the problem occur during suspend/hibernate or during resume?
Can you provide some kind of description of what you see?
Do you use Nouveau? (I ask because my resume problem seems to be with Nouveau)
Is there any information captured on /var/log/messages? Can you post the relevant portion of the log?
_________________
jfp
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum