Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Question: Kernel- cpu modus imq
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Schnulli
Guru
Guru


Joined: 25 Jun 2010
Posts: 320
Location: Bremen DE

PostPosted: Wed Mar 30, 2011 8:26 pm    Post subject: Question: Kernel- cpu modus imq Reply with quote

Hi All,
we are figuring out a new 38 net/enterprise KErnel and wondering where the cpu modus imq has been gone......
anyone ideas or infos, plans abt it?

IMQ is a pretty nice feature to optimize the net-flow "on the point" to max throughput in and out....
especially very useful for all who are behind any kind of modem...... in a normal LAN also.. to manage the CRC-Drops ;)

Any kind of answer could be useful for us
Back to top
View user's profile Send private message
ferreirafm
Guru
Guru


Joined: 28 Jul 2005
Posts: 487
Location: Sao Paulo, Brazil

PostPosted: Wed Mar 30, 2011 8:35 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Schnulli,
Why not try:
Code:
> grep IMQ .config

G'Luck
Back to top
View user's profile Send private message
Schnulli
Guru
Guru


Joined: 25 Jun 2010
Posts: 320
Location: Bremen DE

PostPosted: Wed Mar 30, 2011 8:40 pm    Post subject: Reply with quote

ferreirafm wrote:
Hi Schnulli,
Why not try:
Code:
> grep IMQ .config

G'Luck


Hi ferreirafm

yap.... trying all to get it working.. i see u know what we´r talking abt... nice nice.. so we´r still not "alone in the dark" ;)
Back to top
View user's profile Send private message
ferreirafm
Guru
Guru


Joined: 28 Jul 2005
Posts: 487
Location: Sao Paulo, Brazil

PostPosted: Wed Mar 30, 2011 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

Great,
Just put [SOLVED] in the beginning of your thread.
All the Best.
Back to top
View user's profile Send private message
Schnulli
Guru
Guru


Joined: 25 Jun 2010
Posts: 320
Location: Bremen DE

PostPosted: Wed Mar 30, 2011 9:44 pm    Post subject: Reply with quote

ferreirafm wrote:
Great,
Just put [SOLVED] in the beginning of your thread.
All the Best.


oh - oh - oh.. not so fast...... when it works like it shouldl.. it dosnt yet ! ;)
Back to top
View user's profile Send private message
angie@eoh.co.za
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2004
Posts: 14
Location: Table View, Cape Town

PostPosted: Mon Jul 04, 2011 5:52 pm    Post subject: Question: Kernel- cpu modus imq Reply with quote

Hi All!

You have to patch the kernel! Grab the patch from the imq site and away you go! IMQ has never made it into the mainstream kernel! Clash of people I suppose! Gentoo have never automagically patched the kernel for IMQ!

Adding IMQ into the kernel also needs iptables patched! Gentoo have decided to no longer honour the extensiobs and imq etc USE flags so this becomes a manual ebuild job!
ebuild <ebuild> fetch
ebuild <ebuild> unpack
manually patch with iptables imq patch from IMQ site
Do the rest of the ebuild steps, configire, complile, install and qemerge and away you go!

I know! I've just done a new firewall to replace a customers agining unreliable one!

Cheers

Ang
_________________
Angela Williams
Retired Network/Linux hacker
Cape Town
South Africa
Back to top
View user's profile Send private message
Schnulli
Guru
Guru


Joined: 25 Jun 2010
Posts: 320
Location: Bremen DE

PostPosted: Tue Jul 05, 2011 10:48 am    Post subject: Re: Question: Kernel- cpu modus imq Reply with quote

angie@eoh.co.za wrote:
Hi All!

You have to patch the kernel! Grab the patch from the imq site and away you go! IMQ has never made it into the mainstream kernel! Clash of people I suppose! Gentoo have never automagically patched the kernel for IMQ!

Adding IMQ into the kernel also needs iptables patched! Gentoo have decided to no longer honour the extensiobs and imq etc USE flags so this becomes a manual ebuild job!
ebuild <ebuild> fetch
ebuild <ebuild> unpack
manually patch with iptables imq patch from IMQ site
Do the rest of the ebuild steps, configire, complile, install and qemerge and away you go!

I know! I've just done a new firewall to replace a customers agining unreliable one!

Cheers

Ang


Hi Angela,
exactly thats what we´r doin at time, getting tha beast to work when our daily Biz allows to have some free time it ;)
But, right now it looks very good, lots better as we thought (or had with the others)
Ah? Retired Networker/Hacker? Welcome in da Club ;)

Best Cheers to ZA
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum