Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[c++] error while loading shared libraries (solved)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sylvain.bonnemaison
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Jan 2008
Posts: 152

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 9:31 pm    Post subject: [c++] error while loading shared libraries (solved) Reply with quote

Bonjour,
Je développe une application utilisant log4clplus. Suite à la génération de la librairie log4clplus-1.0.4, l'application faisant appel à cette librairie ne peut être exécutée. Le message d'erreur suivant est affiché :
Quote:
error while loading shared libraries: liblog4cplus-1.0.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

La commande ldd sur la librairie log4clplus donne le résultat suivant :
Quote:
linux-vdso.so.1 => (0x00007fff50157000)
libstdc++.so.6 => /usr/lib/gcc/x86_64-pc-linux-gnu/4.4.4/libstdc++.so.6 (0x00007f0cb06e2000)
libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x00007f0cb0461000)
libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x00007f0cb0107000)
libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0x00007f0cafef1000)
/lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007f0cb0c7d000)

Quelle peut être est la cause de ce problème ?
Merci.


Last edited by sylvain.bonnemaison on Mon Jan 24, 2011 7:57 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
netfab
Veteran
Veteran


Joined: 03 Mar 2005
Posts: 1677
Location: 127.0.0.1

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 10:27 pm    Post subject: Re: [c++] error while loading shared libraries Reply with quote

sylvain.bonnemaison wrote:

La commande ldd sur la librairie log4clplus donne le résultat suivant :

Lance ldd sur ton appli pour voir où est censée être cette lib, elle n'est probablement pas installée à l'endroit prévu.
Back to top
View user's profile Send private message
sylvain.bonnemaison
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Jan 2008
Posts: 152

PostPosted: Mon Jan 24, 2011 7:57 am    Post subject: Reply with quote

J'ai corrigé le problème en recompilant tous les éléments du système avec la commande
Code:
emerge -e system
.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum