Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] KDE desktop load problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
muebi
Guru
Guru


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 312

PostPosted: Sun Nov 07, 2010 4:15 am    Post subject: [SOLVED] KDE desktop load problem Reply with quote

Hi,

I am having troubles with KDE after updating my box. After booting, KDE starts with the login screen but after I log in nothing shows up except the wallpaper. No KDE splash screen, no menu, no windows, etc. If I right click with the mouse no windows appears. I only have the mouse cursor working - that's it.

If I create a new user and login with this new user then everything works just fine. How can I get things working for my old user account?

Many thanks!


Last edited by muebi on Mon Nov 08, 2010 5:22 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Randy Andy
Veteran
Veteran


Joined: 19 Jun 2007
Posts: 1136
Location: /dev/koelsch

PostPosted: Sun Nov 07, 2010 9:42 am    Post subject: Reply with quote

Hi muebi.

A shot in the dark:

At first, Backup your ~/.kde4/share/config/kwinrc

Then, copy the content of your working test user account from its kwinrc to your not working one, via cut an paste and retry.

If it works for you, you'll notice that your desktop looks like the standard desktop of your test user.

But you can set it again manually as your liking, but now the root cause for your trouble is clear.

If you don't want to set everthing by hand, try to exchange only the Compositing and blacklisting part of your test user kwinrc, after restoring your backed up file before.

Much success, Andy.
_________________
If you want to see a Distro done right, compile it yourself!
Back to top
View user's profile Send private message
pingufunkybeat
l33t
l33t


Joined: 01 Dec 2004
Posts: 610

PostPosted: Sun Nov 07, 2010 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Try moving ~/.kde4 somewhere and see if it is still broken.

Also, try booting into a failsafe (=xterm) session and starting startkde by hand. It might give you some more information about what goes wrong.
Back to top
View user's profile Send private message
muebi
Guru
Guru


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 312

PostPosted: Sun Nov 07, 2010 8:46 pm    Post subject: Reply with quote

I tried to copy over the ~/.kde4 to the user that doesn't have working KDE but still the same problem.

Starting in Failsafe mode does not give any more information.

Clicking kde4.4 instead and log in gives an error window: "kstartupconfig4 does not exist or fails. The error code is 3. Check your installation".

Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
muebi
Guru
Guru


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 312

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

Changing the rights for ~/.kde4 from root to user worked for me. (I basically followed the discussion in this thread: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1167436).
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum