Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[mount] mi dà cilecca in read-only.[risolto]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Forum italiano (Italian)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cloc3
Advocate
Advocate


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 4654
Location: http://www.gentoo-users.org/user/cloc3/

PostPosted: Fri Oct 08, 2010 9:47 am    Post subject: [mount] mi dà cilecca in read-only.[risolto] Reply with quote

tu guarda:
Code:

NetLiveServer ~ # tail -n1 /etc/fstab
/dev/sdb3 /var/nfs/squash auto ro      0 0
NetLiveServer ~ # mount -a
mount: /dev/sdb3 già montato o /var/nfs/squash occupato
NetLiveServer ~ # mount /dev/sdb3 /var/nfs/squash
NetLiveServer ~ # mount|grep sdb3

l'ultima riga di fstab cerca di caricare /dev/sdb3, ma fallisce.
se eseguo il comando a mano, il mount riesce.

perché?
edit
il problema è questo:
[code]
NetLiveServer ~ # mount -o remount,ro /dev/sdb3
mount: /var/nfs/squash non ancora montato, oppure l'opzione non è valida
[code]
non vuole il read-only.
perché?

edit2:
ci sono degli errori nel file system.
lavorerò di fsck.ext2
_________________
vu vu vu
gentù
mi piaci tu
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Forum italiano (Italian) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum