Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[RISOLTO] emerge: there are no ebuilds built ... Problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Forum italiano (Italian)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KinG-InFeT
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Oct 2009
Posts: 269
Location: Napoli

PostPosted: Fri Oct 08, 2010 8:28 am    Post subject: [RISOLTO] emerge: there are no ebuilds built ... Problem Reply with quote

salve a tutti...come al solito dichiaro di non essere ancora espertissimo di gentoo ma alle volte mi fa davvero uscire pazzo....
praticamente dovrei installare qemu ma una volta avviatomi da il seguente errore:

Code:
KinG-InFeT ~ # emerge qemu
Calculating dependencies... done!

emerge: there are no ebuilds built with USE flags to satisfy ">=sys-fs/udev-146[extras]".
!!! One of the following packages is required to complete your request:
- sys-fs/udev-162 (Change USE: +extras)
(dependency required by "net-wireless/bluez-4.75" [ebuild])
(dependency required by "app-emulation/qemu-0.11.1" [ebuild])
(dependency required by "qemu" [argument])


e mi dice che vuole un'altro pacchetto l'udev..
io anche provando ad emergerlo mi da n'altro errore
Code:
KinG-InFeT ~ # emerge sys-fs/udev-162
!!! 'sys-fs/udev-162' is not a valid package atom.
!!! Please check ebuild(5) for full details.


quindi ogni volta che mi esce un'errore del genere non sò come comportarmi..

il mio make.conf
Code:
CFLAGS="-O2 -march=native -pipe"

CXXFLAGS="${CFLAGS}"



CHOST="i686-pc-linux-gnu"

MAKEOPTS="-j3"



GENTOO_MIRRORS="http://gentoo.osuosl.org/"



SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"



_NOTSET="-gnome -kde -qt3 -qt4 -nocxx -arts"

_CUSTOM="hal unicode X dbus alsa ipv6 python"

_EDIROT="vim vim-syntax"

_IMAGE="png jpeg gif jpeg2k tiff"

_AUDIO="mp3 vorbis aac timidity flac ogg sid mad misepack sndfile speex opencore-amr gsm cue"

_VIDEO="theora v41 v412 vdpau x264 xvid schroedinger dirac"



USE="${_NOTSET} ${_CUSTOM} ${_EDITOR} ${_IMAGE} ${_AUDIO} ${_VIDEO}"



ACCEPT_KEYWORDS="~x86"

ACCEPT_LICENSE="*"



INPUT_DEVICES="keyboard mouse evdev"



VIDEO_CARDS="intel"



LINGUAS="en it"


Un aiutino?
_________________
My Site => http://www.kinginfet.net/


Last edited by KinG-InFeT on Fri Oct 08, 2010 9:53 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
cloc3
Advocate
Advocate


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 4657
Location: http://www.gentoo-users.org/user/cloc3/

PostPosted: Fri Oct 08, 2010 8:49 am    Post subject: Re: emerge: there are no ebuilds built with USE... Problem Reply with quote

KinG-InFeT wrote:

emerge: there are no ebuilds built with USE flags to satisfy ">=sys-fs/udev-146[[bcolor=red]extras[/color]]".

ti sta dicendo che vuola farti ricompilare uedv con la USEFLAG extras impostata.
il modo più comodo di farlo è usare la cartella /etc/portage.

se non desisderi utilizzare quella flag, devi in qulache modo ripensare le impostazioni di qemu e di bluez (o rinunciare del tutto a quelle applicazioni).
_________________
vu vu vu
gentù
mi piaci tu
Back to top
View user's profile Send private message
Zizo
Apprentice
Apprentice


Joined: 04 Feb 2010
Posts: 200
Location: Padova, Italy

PostPosted: Fri Oct 08, 2010 9:01 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
KinG-InFeT ~ # emerge sys-fs/udev-162
!!! 'sys-fs/udev-162' is not a valid package atom.
!!! Please check ebuild(5) for full details.

Quando specifichi anche la versione devi anteporre un "=" al nome del pacchetto e quindi nel tuo caso la sintassi corretta è "emerge =sys-fs/udev-162".
Back to top
View user's profile Send private message
KinG-InFeT
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Oct 2009
Posts: 269
Location: Napoli

PostPosted: Fri Oct 08, 2010 9:53 am    Post subject: Reply with quote

a ora ho capito turro bene ho risolto :D
_________________
My Site => http://www.kinginfet.net/
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Forum italiano (Italian) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum