Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
atl1c and AR8152 chip (on Asus 1215N) [Solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jamesbch
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2007
Posts: 185

PostPosted: Tue Nov 09, 2010 7:39 pm    Post subject: atl1c and AR8152 chip (on Asus 1215N) [Solved] Reply with quote

Hi all,

so after a few weeks, I didn't find any solution to our problem of wired network card. You can see http://en.gentoo-wiki.com/wiki/Asus_1215n the actual state of our research. So the actual problem is that the driver ATL1C is working until you use the SSH for a few seconds.

For example I'm trying to sync my data with rsync through SSH but it freezes and nothing happens then. The card becomes unusable until we reboot. So I would like to know what should I do or where can I post a bug report ? It's part of the kernel so I'm a little bit lost. Can you give me a hand, thank you.
_________________
Desktop: Gigabyte EX38-DS4, Intel Q9450 2.6 GHz, 4 GiB DDR2, Nnvidia GTX 285.
Home-Server: Gigabyte 945GCM-S2L, Intel E2180 2.2 GHz, 2 GiB DDR2, Intel 82945G.
Laptop: Asus 1215N, Atom D525 1.4 Ghz, 2 GiB, Intel + Ion2


Last edited by Jamesbch on Fri Nov 12, 2010 6:29 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
chithanh
Developer
Developer


Joined: 05 Aug 2006
Posts: 2152
Location: Berlin, Germany

PostPosted: Tue Nov 09, 2010 11:53 pm    Post subject: Reply with quote

Tried with kernel 2.6.36 already? What does dmesg say when the card freezes? Is there a new BIOS available from the vendor? Also did you try the usual kernel options to deal with interrupt issues and misbehaving PCI devices (pci=nomsi etc.) already?
Back to top
View user's profile Send private message
Jamesbch
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2007
Posts: 185

PostPosted: Fri Nov 12, 2010 6:23 pm    Post subject: Reply with quote

Hello !

I've tested on the new kernel 2.6.36-r1 and it's working ! I have successfully without interruption transfered 512 MiB by SSH. I'll assume it's stable now. Thank you for your help !

Edit: Since the Asus 1215N is limited by a 100 Megabits connection I've a speed of 11.2 MiB/s. All is normal so far.
_________________
Desktop: Gigabyte EX38-DS4, Intel Q9450 2.6 GHz, 4 GiB DDR2, Nnvidia GTX 285.
Home-Server: Gigabyte 945GCM-S2L, Intel E2180 2.2 GHz, 2 GiB DDR2, Intel 82945G.
Laptop: Asus 1215N, Atom D525 1.4 Ghz, 2 GiB, Intel + Ion2
Back to top
View user's profile Send private message
qwerty013
n00b
n00b


Joined: 22 Jan 2009
Posts: 19
Location: Kharkov, Ukraine

PostPosted: Sun Nov 14, 2010 12:16 am    Post subject: Reply with quote

Yep, it is working now

They upgraded driver version from 1.0.0.2-NAPI to 1.0.1.0-NAPI
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum